Ιδού η ισχυρότερη Porsche Cayenne παραγωγής

Ιδού η ισχυρότερη Porsche Cayenne παραγωγής

H Porsche δημιούργησε την πιο ισχυρή έκδοση της Cayenne, θέλοντας να κατακτήσει την κορυφή της κατηγορίας των über SUV.

230829100253_Porsche-Cayenne-Turbo-E-Hyb-1

Η τελευταία προσθήκη της Porsche στη γκάμα της Cayenne φέρει τον κωδικό Turbo E-Hybrid, με βασικά χαρακτηριστικά την ενισχυμένης χωρητικότητας μπαταρία και την σημαντική αύξηση ισχύος σε σχέση με την υβριδική Turbo.

Πιο συγκεκριμένα, ενώ η Cayenne Turbo S E-Hybrid έχει απόδοση 679 ίππους, η νέα Cayenne Turbo E-Hybrid διαθέτει σχεδόν 10% επιπλέον δύναμη, φθάνοντας τους 739 ίππους και τα 949 Νm ροπής.

Η ισχύς αυτή προέρχεται από τον twin-turbo V8 κινητήρα των 4,0 λίτρων, ο οποίος αποδίδει ανεξάρτητα 599 ίππους. Σε συνδυασμό με αυτόν βρίσκεται ένας ηλεκτροκινητήρας 176 ίππων, ο οποίος τροφοδοτείται από ένα νέο πακέτο μπαταριών 25,9 kWh, τοποθετημένο κάτω από το χώρο αποσκευών.

Με την συνδυαστική ισχύ των 739 ίππων το γερμανικό SUV κάνει το 0-100 χλμ/ώρα σε 3,7 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 295 χλμ/ώρα.

Η προσθήκη του πακέτου «GT Package» προσφέρει εξάτμιση τιτανίου και οροφή από ανθρακονήματα, αλλά και καλύτερες επιδόσεις με το 0-100 χλμ/ώρα να επιτυγχάνεται σε 3,6 δευτερόλεπτα.

Η Cayenne Turbo E-Hybrid διαθέτει στάνταρ μία νέα αερανάρτηση, που επιτρέπει καλύτερο έλεγχο του αμαξώματος και προσφέρει υψηλότερα επίπεδα άνεσης.

Σε συνδυασμό με το σύστημα Porsche Torque Vectoring Plus και την προαιρετική τετραδιεύθυνση, η Cayenne υπόσχεται γνήσια σπορ οδική συμπεριφορά αντάξια του ονόματος της Porsche.

Εξωτερικά υπάρχουν μικρές αλλαγές με μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, διπλές εξατμίσεις από βουρτσισμένο αλουμίνιο και κόκκινες δαγκάνες φρένων.

Στο εσωτερικό δεν υπάρχουν σημαντικές αλλαγές, καθώς το επίπεδο εξοπλισμού είναι στο κορυφαίο επίπεδο. Υπάρχει τιμόνι GT Sport με το ειδικό κουμπί για τα προγράμματα, δερμάτινα σπορ μπάκετ καθίσματα με 18 ρυθμίσεις και όλα τα σύγχρονα ψηφιακά μέσα και ηλεκτρονικά συστήματα υποβοήθησης.

Η νέα ισχυρότερη Cayenne στην ιστορία της Porsche αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά μέσα στο φθινόπωρο, με την τιμή της στην Γερμανία να ξεκινά κοντά στις 150.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης