Tο εξωπραγματικής απόδοσης ηλεκτρικό Zeekr 001 FR

Tο εξωπραγματικής απόδοσης ηλεκτρικό Zeekr 001 FR

Το Zeekr 001 FR αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό άλμα στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων υψηλών επιδόσεων, αποτελώντας την κινέζικη απάντηση στο Tesla Model S Plaid.

230904121908_Zeekr-001-FR-901-1

Όταν πριν λίγα χρόνια τα 600-700 άλογα ήταν ικανά να τοποθετήσουν ένα αυτοκίνητο στους μύθους των hypercars, σήμερα με την ηλεκτροκίνηση, τα συγκεκριμένα νούμερα αποτελούν μία καθημερινότητα, ακόμα σε άγνωστες, για τους Ευρωπαίους, κατασκευαστές της Κίνας.

Όπως η Zeekr, η οποία παρουσίασε ένα ηλεκτρικό όχημα υψηλών επιδόσεων, το 001 FR που διαθέτει τέσσερις κινητήρες με συνδυαστική ισχύ 1.266 ίππων. Χάρη σε αυτή, το συγκεκριμένο μοντέλο μπορεί να επιταχύνει το 0-100 χλμ/ώρας σε μόλις 2,07 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 280 χλμ/ώρα, την ώρα που η αντίστοιχη του Tesla Model S Plaid ξεπερνά τα 300 χλμ/ώρα.

Κάθε ένας από τους ηλεκτροκινητήρες βρίσκεται τοποθετημένος σε κάθε τροχό, καθιστώντας το 001 FR, εκτός των άλλων, και τετρακίνητο.

Η ισχύς παρέχεται από ένα πακέτο μπαταριών 100 kWh με τεχνολογία 800V. Η Zeekr ισχυρίζεται ότι η μπαταρία μπορεί να φορτιστεί από το 10% στο 80% σε μόλις 15 λεπτά, ενώ δεν έχουν δοθεί συγκεκριμένα στοιχεία για την αυτονομία.

Χάρη στη ρύθμιση του τετραπλού κινητήρα του, το Zeekr 001 FR μπορεί να αναπτύξει εντυπωσιακές πλευρικές επιταχύνσεις, που φτάνουν το 1,4 G. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι ακραίες επιδόσεις είναι περιορισμένης διάρκειας για τη διατήρηση της μπαταρίας.

Μπορεί επίσης να εκτελέσει επιτόπιες στροφές, όπου οι τροχοί στη μία πλευρά στρέφονται προς τα εμπρός, ενώ οι τροχοί στην άλλη πλευρά αντιστρέφονται, επιτρέποντας στο αυτοκίνητο να περιστραφεί κατά 360 μοίρες.

Το αυτοκίνητο είναι εξοπλισμένο με ένα σύστημα πέδησης υψηλών επιδόσεων, το οποίο διαθέτει κεραμικούς δίσκους της Brembo με δαγκάνες δέκα εμβόλων της AP Racing για τους εμπρός και τετραπίστονες πίσω.

Το Zeekr 001 FR διαθέτει ένα επιθετικό κιτ αμαξώματος από ανθρακονήματα με εμπρός splitter, πλευρικές ποδιές, πίσω διαχύτη και μία μεγάλη αεροτομή. Ανθρακονήματα χρησιμοποιούνται επίσης για την οροφή και τα καλύμματα των καθρεπτών, ενώ οι ζάντες των 22 ιντσών συνδυάζονται με ειδικά ελαστικά υψηλών επιδόσεων.

Η τιμή του Zeekr 001 FR στην Κίνα είναι κοντά στις 130.000 ευρώ, αρκετά χαμηλότερη από το Tesla Model S Plaid. Στην τιμή αυτή περιλαμβάνονται και μαθήματα ασφαλούς οδήγησης και χειρισμού από τους εκπαιδευτές της εταιρείας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης