Το ηλεκτρικό hypercar της Tushek

Το ηλεκτρικό hypercar της Tushek

Η Tushek δημιουργεί ένα ηλεκτρικό μοντέλο με εξωπραγματική ισχύ.

230918131614_Tushek-Aeon_II

Η ομώνυμη εταιρεία του Αλιόσα Τούσεκ που έχει έδρα τη Σλοβενία και που ιδρύθηκε το 2008 παρουσιάζει το νέο της δημιούργημα, Aeon, το οποίο θα διατίθεται στις αγορές τόσο ως αμιγώς ηλεκτρικό, όσο και με κινητήρα υβριδικής διάταξης.

Όπως ανακοινώνει η Tushek, στην πρώτη περίπτωση, το Aeon E έχει συνδυαστική ισχύ 2.535 ίππους, ενώ η δεύτερη Aeon H, διαθέτει έναν V8 θερμικό κινητήρα καθώς και ηλεκτροκινητήρα με την ισχύ να φτάνει τους 1.957 ίππους.

Η σλοβενική εταιρεία δεν έκανε γνωστά τα τεχνικά στοιχεία που να αφορούν και τις δύο εκδοχές του Aeon, ωστόσο, για να τονίσει τις δυνατότητες των επιδόσεων και της επιτάχυνσης που θα έχουν και οι δύο εκδόσεις του Aeon, γνωστοποίησε το βάρος τους.

Έτσι, το ηλεκτροκίνητο Aeon E θα ζυγίζει 1.600 κιλά, κάτι που σημαίνει αναλογία μόλις 0,6 κιλά/ίππο. Αντίστοιχα, στο Aeon H, το βάρος του θα είναι 1.480 κιλά, κάτι που σημαίνει μια η αναλογία μόλις 0,7 κιλά/ίππο.

Ο Τούσεκ δήλωσε ότι και στις περιπτώσεις ο ιδιοκτήτης θα μπορεί να εξατομικεύει το συγκεκριμένο hypercar σε μεγάλο βαθμό, αναφορικά με τον εξοπλισμό του και τον χρωματισμό τού εσωτερικού. Επίσης, υποσχέθηκε ότι θα είναι απαράμιλλη η οδική συμπεριφορά του και η ευχαρίστηση που θα δίνει στον οδηγό.

Προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί πότε θα παρουσιαστεί επίσημα το Aeon. Βάσει των πρώτων στοιχείων, θα ανταγωνίζεται τα κορυφαία hypercars της εποχής μας είτε αμιγώς ηλεκτροκίνητα, όπως το Pininfarina Battista, είτε με κινητήρα υβριδικής διάταξης, όπως το Koenigsegg Gemera.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης