Τίτλοι τέλους για το MINI Clubman

Τίτλοι τέλους για το MINI Clubman

Η εμπορική αστοχία του MINI Clubman φαίνεται πως είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο η εταιρία φαίνεται να έχει αποφασίσει τον αποκλεισμό του από τα μελλοντικά της σχέδια

Mini_clubman
Το MINI Clubman της σύγχρονης εποχής παρουσιάστηκε το 2007 με σκοπό αφενός να αναβιώσει την αντίστοιχη έκδοση του αρχικού μοντέλου και αφετέρου να αποτελέσει το «απόλυτο lifestyle όχημα» (sic) εκείνης της εποχής. Η συγκεκριμένη εκδοχή του MINI προϋπήρξε του Countryman όπως και του Hatchback (σημ.: πεντάθυρο) και χαρακτηρίζεται από το, συγκριτικά, επιμηκυμένο αμάξωμα και τις δύο πόρτες στο πίσω μέρος του. Η εμπορική πορεία τού Clubman τα τελευταία χρόνια δεν ήταν η αναμενόμενη, καθώς οι πελάτες της βρετανικής εταιρείας έχουν περισσότερες επιλογές του ΜINI, πιο ενδιαφέρουσες και πρακτικές.
Αυτό φαίνεται να έκανε τα στελέχη της να αποφασίσουν τη διακοπή παραγωγής του. Τον περασμένο Μάρτιο (τρέχοντος έτους) η MINI παρουσίασε μια ειδική εξοπλιστική εκδοχή του Clubman την οποία ονόμασε «Final Edition». Όπως αποδεικνύεται, θα είναι και η τελευταία
Σύμφωνα με πληροφορίες από τον βρετανικό Τύπο η μετάβαση της MINI στην ηλεκτροκίνηση σημαίνει και την αλλαγή του επιχειρηματικού σχεδίου της αναφορικά με τα μοντέλα που θα εξελίξει εφεξής και θα διαθέτει στην γκάμα της. Πέρυσι, η παρουσίαση του αμιγώς ηλεκτροκίνητου πρωτότυπου Aceman έδειξε δύο βασικά στοιχεία για την εταιρεία. Το πρώτο αφορά στην αισθητική που θα έχουν τα μοντέλα της στο προσεχές μέλλον. Το καινούργιο Countryman –το οποίο παρουσιάστηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου– είναι το πρώτο στο οποίο αυτή εφαρμόστηκε έμπρακτα.
Κλείσιμο
Το δεύτερο στοιχείο αφορά στο γεγονός ότι το πρωτότυπο προοιώνιζε την ύπαρξη ενός καινούργιου crossover μοντέλου το οποίο αναμένεται να προστεθεί στην γκάμα της MINI. Κατά συνέπεια, το Clubman δεν είχε πλέον τύχη και η εμπορική πορεία του ήταν προδιαγεγραμμένη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης