Μοναδική σε όλα η Ferrari SP-8

Μοναδική σε όλα η Ferrari SP-8

Μία ακόμα μοναδική Ferrari γίνεται πραγματικότητα για έναν πάμπλουτο πελάτη της ιταλικής φίρμας. 

231025110210_ferrari-sp-8

Το τμήμα Special Projects της Ferrari αποκάλυψε την τελευταία του δημιουργία, η οποία φέρει  τον κωδικό SP-8, όντας ένα μοναδικό μοντέλο που κατασκευάστηκε αποκλειστικά για έναν εκλεκτό πελάτη της εταιρείας από το Μαρανέλο.

Η SP-8 βασίζεται στην F8 Spider, διατηρώντας αρκετά στοιχεία, κυρίως μηχανολογικά, όπως τον ισχυρό twin-turbo V8 κινητήρα 3,9 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 720 ίππους. Ανάμεσα στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της SP-8 ξεχωρίζει το επανασχεδιασμένο ανθρακονημάτινο αμάξωμα.

Το εμπρός τμήμα αναδεικνύει ορατό φινίρισμα άνθρακα, δημιουργώντας ένα οπτικά εντυπωσιακό αποτέλεσμα, ενώ το ρύγχος διαθέτει μια μάσκα από χυτό αλουμίνιο σε όλο το πλάτος, κατασκευασμένη από καλούπι 3D εκτύπωσης, καθώς και ειδικά καλύμματα προβολέων και ζάντες που θυμίζουν κλασικά μοντέλα της Ferrari, όπως η F40.

Στο πίσω μέρος, η SP-8 ενσωματώνει τετράγωνες απολήξεις εξάτμισης από την 296 GTB και φωτιστικά σώματα δανεισμένα από την Roma.

Στο εσωτερικό, το ταμπλό διατηρεί τη βασική αρχιτεκτονική της F8, αλλά ο επιλογέας ταχυτήτων για το κιβώτιο υιοθετεί μια ρετρό εμφάνιση που θυμίζει την SF90 Stradale.

Το μοναδικό δημιούργημα έχει διαμόρφωση roadster χωρίς οροφή, καθιστώντας την εμπειρία οδήγησης μοναδική.

Φήμες αναφέρουν ότι ο ιδιοκτήτης της παραγγελίας που κατάγεται από την Ταϊβάν πλήρωσε ένα ποσό κοντά στα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης