Το ηλεκτρικό μέλλον του Peugeot 5008

Το ηλεκτρικό μέλλον του Peugeot 5008

Η Peugeot έχει μεγάλες προσδοκίες για την επόμενη γενιά του 5008 που θα κάνει πρεμιέρα την επόμενη χρονιά

PEUGEOT_5008_II
Αν ένα μοντέλο εκπροσωπεί τυπικότερα την κατασκευαστική φιλοσοφία της Peugeot αυτό είναι το 5008. Ένα μεγάλο επταθέσιο crossover MPV με τη δυνατότητα να μεταφέρει με ευρυχωρία τους επιβάτες του και με μια ιδιότυπη μορφοποίηση του ταμπλό. Η γαλλική εταιρεία εξελίσσει ήδη την επόμενη γενιά του μοντέλου η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί τον Αύγουστο του 2024, όπως έχει ανακοινωθεί. Αυτή θα είναι η τρίτη κατά σειρά, ως τώρα, και βασίζεται στην πλατφόρμα «STLA Medium».
Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχει η δυνατότητα να κατασκευάζεται και σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, για πρώτη φορά. Την ανακοίνωση για τη δημιουργία της έκανε η Νάταλι Νάιτ, Διευθύντρια Οικονομικών Υπηρεσιών του Ομίλου Stellantis.
Το αμιγώς ηλεκτροκίνητο 5008 θα έχει μπαταρίες οι οποίες θα παρέχουν αυτονομία έως 700 χλμ. (κατά «WLTP») και θα διατηρεί τη φιλοσοφία που το χαρακτηρίζει ως μοντέλο. Θυμίζουμε ότι η Peugeot έχει θέσει ως στόχο να κατασκευάζει μόνο αμιγώς ηλεκτροκίνητα καινούργια μοντέλα ως το 2030. Η Νάιτ ανακοίνωσε επίσης, ότι η γαλλική εταιρεία θα παρουσιάσει και το e-408, την αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση του νέου 408, τον Σεπτέμβριο της επόμενης χρονιάς.
Εκτός αυτών, αναφερόμενη στα σχέδια του Ομίλου Stellantis για το 2024, επιβεβαίωσε ότι η Fiat θα αρχίσουν επίσημα οι πωλήσεις τόσο το 600e όσο και του νέου Topolino, του ηλεκτροκίνητου τετράκυκλου για τη μικροκινητικότητα εντός πόλης.
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης