Αριθμός-ορόσημο για το εργοστάσιο της Porsche στη Λειψία

Το εργοστάσιο της Porsche στη Λειψία κατάφερε να σημειώσει ένα σημαντικό ρεκόρ.

Όπως ανακοίνωσε η Porsche, το δις εκατομμυριοστό μοντέλο που βγήκε από την γραμμή παραγωγής του εργοστασίου της Λειψίας είναι γεγονός, μιλώντας βέβαια για μία Panamera, στην έκδοση Turbo E-Hybrid.

Από το 2009 το εργοστάσιο της Porsche στη Λειψία έχει συνδεθεί άρρηκτα με την εντυπωσιακή Panamera, με το κορυφαίο τετράθυρο μοντέλο της γερμανικής εταιρείας να παράγεται αποκλειστικά στη μονάδα της Σαξονίας.

Λίγες μόλις εβδομάδες πριν ολοκληρωθεί το 2023 η Porsche γιόρτασε το νούμερο 2 εκατομμύρια μοντέλο της Panamera, βαμμένη σε χρώμα Medeira Gold και τον τυχερό ιδιοκτήτη να την περιμένει στο Ντουμπάι.

Από το 2016 και έπειτα το εργοστάσιο αναβαθμίστηκε και είναι σε θέση να πραγματοποιήσει όλες τις εργασίες κατασκευής του αυτοκινήτου, συμπεριλαμβανομένου του βαψίματος και της συναρμολόγησης του αμαξώματος. Αυτή η εξέλιξη, εκτός από την ποιότητα που φέρνει στην κατασκευή των αυτοκινήτων της Porsche, έχει δημιουργήσει και έναν δυνατό σύμμαχο στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής της Σαξονίας.

Πιο συγκεκριμένα, 4.400 εργάτες απασχολούνται στη μονάδα της Porsche, ενώ έχει μετατραπεί στη σύγχρονη μορφή του σε κεντρικός πυρήνας ηλεκτρικών οχημάτων. Τα επόμενα χρόνια στο εργοστάσιο της Λειψίας θα μπορούν να κατασκευάζονται όλων των ειδών οι κινητήρες, ηλεκτρικοί, υβριδικοί και θερμικοί.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr