Το εντυπωσιακό πρωτότυπο Aegis Coupe

Η εφαρμογή της φράσης «η ισχύς εν τη ενώσει» έχει ποικίλα ιστορικά αποτελέσματα. Αυτή τη φορά έχει να κάνει με το Aegis Coupe, ένα πρωτότυπο όχημα στο οποίο συνεργάστηκαν πέντε διακεκριμένοι σχεδιαστές.

Ευτυχώς, συνυπήρξαν ως ομάδα και όχι ως επιτροπή, άλλωστε είναι γνωστό το ανέκδοτο που εμπλέκει την τελευταία με την καμήλα.

Πρόκειται για τους Κουίτσεν Λι (σχεδιαστής της BMW Designworks), Αρτέμ Σκιρένκο (ανεξάρτητος σχεδιαστής), Τιάγκο Αϊέλο (σχεδιαστής της Volvo), Γκριγκόρι Μπουτίν (πρώην σχεδιαστής της Volkswagen και νυν της Nio) και Σαντίιπ Ντασαρί (ιδρυτής του σχεδιαστικού κέντρου Dazz Design Studio).

Προϊόν της συνεργασίας τους είναι το πρωτότυπο Aegis το οποίο δημιουργήθηκε ώστε να μπορεί να υπάρξει ως μοντέλο παραγωγής τόσο με κινητήρα εσωτερικής καύσης όσο και ως αμιγώς ηλεκτροκίνητο. Όπως δήλωσαν, η «Αιγίδα» είναι ένα όχημα το οποίο μπορεί να συνδυάζει νεοαναγενησιακά στοιχεία στη σύγχρονη εποχή και -συμβολικά- «αποτελεί φόρο τιμής στο παρελθόν και ενσωματώνει τις καινοτομίες του μέλλοντος».



Το Aegis χαρακτηρίζεται από το αεροδυναμικά σχεδιασμένο αμάξωμά του, από τα LED φώτα του εμπρός και πίσω, από τους εκτεταμένους θόλους του, από τις λεπτές κολώνες του αμαξώματος και από τη γυάλινη οροφή του. Ο εμπρός προφυλακτήρας του είναι ενιαίος με το υπόλοιπο αμάξωμα, σχεδόν χωρίς ανοίγματα, ενώ αυτός στο πίσω μέρος είναι διαμορφωμένος με τρόπο που να παραπέμπει σε αεροδυναμικό διαχύτη.

Στο εσωτερικό του υπάρχουν δύο καθίσματα κατασκευασμένα από ανθρακονήματα και το ταμπλό του είναι λιτό, χωρίς οθόνες ή αεραγωγούς. Συνίσταται από διασταυρούμενα στοιχεία και το τιμόνι του παραπέμπει σε χειριστήριο αεροσκάφους.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr