Θα κατασκευαστεί και στην Ευρώπη τo Dacia Spring;

Θα κατασκευαστεί και στην Ευρώπη τo Dacia Spring;

Dacia κατασκευάζει το Spring Electric στην Κίνα και από εκεί έρχεται στην Ευρώπη. Ωστόσο, πλέον εξετάζεται το ενδεχόμενο να μεταφερθεί η παραγωγή στη Γηραιά Ήπειρο.

231215163352_Dacia-Spring_IΙ-550x330
Με το Spring Electric, η Dacia έβγαλε ακόμα έναν άσσο «από το μανίκι της». Το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της επίσης έχει μια πολύ καλή εμπορική πορεία στην Ευρώπη, όπως συμβαίνει και με άλλα οχήματά της.

Βεβαίως, το Spring Electric κατασκευάζεται στην Κίνα, στο εργοστάσιο της Dongfeng Renault, της εταιρείας-κοινοπραξίας που έχει συστήσει εκεί η γαλλική εταιρεία.

Αυτό γίνεται για να αποδώσει η σχετική επένδυση της Dacia, για να είναι μειωμένο το κόστος παραγωγής του και να είναι σχετικά μικρή η τιμή πώλησής του, τόσο στην ευρωπαϊκή όσο και στην κινέζική αγορά αυτοκινήτου. Σύμφωνα με δημοσίευμα βρετανικού περιοδικούτα στελέχη της ρουμανικής εταιρείας εξετάζουν το ενδεχόμενο να μεταφέρουν τη διαδικασία παραγωγής του Spring Electric στην Ευρώπη.



Ο λόγος είναι ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις -αλλά και η Ευρωπαϊκή Ένωση γενικότερα- σκέφτονται να επιβάλλουν σχετικούς φόρους που να αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος στα αυτοκίνητα τα οποία κατασκευάζονται στην Κίνα, με σκοπό να αντιμετωπίσουν την επέκταση των πωλήσεών αυτών στη Γηραιά Ήπειρο, εις βάρος των αντίστοιχων ευρωπαϊκών.

Εφόσον αποφασιστεί η μεταφορά παραγωγής του Spring Electric σε ευρωπαϊκό έδαφος, αυτό θα μπορούσε να κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Dacia στο Pitesti (κεντρική Ρουμανία). Ωστόσο, προς το παρόν, οι γραμμές παραγωγής σε αυτό δεν έχουν τη δυνατότητα να κατασκευάζουν ηλεκτρικά οχήματα και θα χρειαστεί να γίνει η σχετική επένδυση για την αναβάθμισή τους.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης