Έρχονται οι ηλεκτρικές Alfa Romeo Giulia και Stelvio

Δηλώσεις ανώτερων στελεχών της Alfa Romeo επιβεβαιώνουν πως οι αμιγώς ηλεκτρικές Giulia και Stelvio νέας γενιάς είναι προ των πυλών.

Η Giulia αλλά και η Stelvio είναι τα μοντέλα που σηματοδότησαν την αναγέννηση και έβαλαν τα θεμέλια για την πορεία της Alfa Romeo στη σύγχρονη εποχή. Ωστόσο και τα δύο μοντέλα βρίσκονται κοντά μας σχεδόν μια δεκαετία κάτι που φυσικά έχει πυροδοτήσει τις κουβέντες σχετικά με τη διαδοχή τους με τους Alfisti αλλά και το ευρύτερο αγοραστικό κοινό να αναμένουν τις εξελίξεις με βάση τα νέα δεδομένα που έχει φέρει η ηλεκτροκίνηση.
Είναι λοιπόν ήδη γνωστό ότι η καινούργια γενιά των Giulia και Stelvio θα είναι αμιγώς ηλεκτρική. Η διαδικασία εξέλιξης τους έχει ήδη αρχίσει και σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η καινούργια ηλεκτροκίνητη Stelvio θα παρουσιαστεί εντός του 2025 και η νέα -επίσης αμιγώς ηλεκτροκίνητη- Giulia εντός του 2026.
Τα νέα μοντέλα θα βασίζονται στην πλατφόρμα STLA Large η οποία είναι αρχιτεκτονικής 800 Volt. Μεταξύ άλλων, αυτό σημαίνει ότι ενδεχομένως να επιτρέπεται η φόρτιση των μπαταριών τους σε παροχή DC έως και 320 kW.
Η πλατφόρμα επιτρέπει τη δημιουργία και της έκδοσης Quadrifoglio με τις επιδόσεις και την οδική συμπεριφορά που ορίζει αυτή η ονομασία. Επίσης, δίνει τη δυνατότητα χρήσης ελαφρύτερης καλωδίωσης, κάτι που θα έχει θετικό αντίκτυπο και στη μείωση του συνολικού βάρους των νέων μοντέλων της Alfa Romeo.
Τα δύο καινούργια ιταλικά οχήματα θα είναι τα πρώτα του Ομίλου Stellantis τα οποία θα εφοδιαστούν με το νέο λογισμικό STLA Brain το οποίο προσδιορίζεται από την εταιρεία ως καινοτόμο και ως αυτό που θα αλλάξει τη δυνατότητα πληροφόρησης και υποβοήθησης του οδηγού, όπως και την εμπειρία χρήστη.
Στο εσωτερικό, θα υπάρχουν μεγάλες οθόνες τόσο εμπρός από τον οδηγό όσο και στο κέντρο του ταμπλό. Επίσης, στον προαιρετικό εξοπλισμό θα περιλαμβάνεται και προηγμένο σύστημα Head-up Display το οποίο θα είναι πολύ χρηστικό, όπως έχει ανακοινωθεί.
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αμιγώς ηλεκτροκίνητες Giulia και Stelvio πιθανόν να διαθέτουν ενεργά στοιχεία στην ανάρτησή τους και συγκεκριμένα ενεργές αντιστρεπτικές ράβδους εμπρός και πίσω. Η Alfa Romeo θα δίνει μεγάλη δυνατότητα εξατομίκευσης του αυτοκινήτου στον ιδιοκτήτη του με σκοπό να το διαμορφώσει με τον τρόπο που θέλει και να ξεχωρίζει από τα μοντέλα των άμεσων ανταγωνιστών τους. Τέλος, οι καινούργιες αμιγώς ηλεκτροκίνητες Giulia και Stelvio θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο Cassino της εταιρείας. Σε αυτό θα παράγονται και οι αμιγώς ηλεκτροκίνητες Maserati.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr