Έρχεται η ισχυρότερη Alpine A110 όλων των εποχών

Έρχεται η ισχυρότερη Alpine A110 όλων των εποχών

Λίγο πριν την πρεμιέρα της ηλεκτρικής της γκάμας η Alpine θα παρουσιάσει την ισχυρότερη έκδοση που έχει υπάρξει ως σήμερα για την θερμική A110.

Alpine_A110_R
Πρόσφατα, ο Laurent Rossi αποκάλυψε ότι η παραγωγή της κεντρομήχανης Alpine A110 διακόπτεται στο τέλος του 2026, για να αντικατασταθεί από την ηλεκτρική εκδοχή της. Στο μεταξύ όμως, η μάρκα σπορ αυτοκινήτων του Renault Group εργάζεται σε κάτι πολύ ιδιαίτερο. Αυτό αφορά μία σκληροπυρηνική A110 R. Οι φήμες λένε ότι η ονομασία θα είναι είτε A110 RS, είτε A110 Trophy-R, μία παραπομπή στο εμβληματικό Megane Trophy-R.
Το νέο σπορ μοντέλο εντοπίστηκε πρόσφατα να κάνει εντατικές δοκιμές στο Nurburgring. Μεταξύ άλλων, παρατηρήθηκε πως έχει περισσότερα αεροδυναμικά βοηθήματα από την A110 R, καθώς και μέρη από ανθρακονήματα, αλλά και διαφορετικές ζάντες.
Αν και δεν υπάρχουν πληροφορίες ως προς τα τεχνικά του χαρακτηριστικά ή τις σημαντικότερες διαφορές του με την Alpine A110 R, είναι σίγουρο ότι μιλάμε για την ισχυρότερη -με track day προσανατολισμό- Alpine 110 στην ιστορία!
Από όσα έχουν γνωστοποιηθεί από το γαλλικό εργοστάσιο, η νέα και μυστική A110 θα παρουσιαστεί τον ερχόμενο Ιούνιο, στον 24ωρο αγώνα αντοχής του Le Mans.
Κλείσιμο
Ο αντικαταστάτης του Laurent Rossi στην Alpine, Philippe Krief έχει ήδη αποκαλύψει ότι θα δούμε το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της μάρκας στην περίφημη γαλλική πίστα. Αυτό σημαίνει ότι η A290 (μία σπορ εκδοχή του Renault 5 E-Tech) θα μοιραστεί τα βλέμματα με την νέα A110.
Δεν υπάρχει κάποια επιβεβαίωση από επίσημα χείλη της εταιρείας ως προς αυτό, αλλά το σενάριο συλλέγει πολλές πιθανότητες. Βέβαια, είναι σίγουρο ότι η Alpine A110 RS/Trophy-R θα κλέψει τις εντυπώσεις, οπότε ίσως να αδικηθεί η πιο συμβατική A290.
Σε κάθε περίπτωση, το μέλλον της μάρκας είναι 100% ηλεκτρικό και ο στόχος είναι ίδιος όπως σε όλο το Renault Group. Για αυτό, η Alpine αναμένεται να παρουσιάσει επτά νέα, αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2030.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης