Με υβριδική τεχνολογία η νέα Bentley Continental GT

Με υβριδική τεχνολογία η νέα Bentley Continental GT

Η Bentley ετοιμάζει μία plug-in υβριδική έκδοση της νέας γενιάς Continental GT.

240517112534_bentley-continental

Η Bentley αποκάλυψε τις πρώτες εικόνες της επερχόμενης Continental GT, η οποία χάρη σε ένα νέο υβριδικό σύστημα κίνησης θα αποτελεί το πιο ισχυρό αυτοκίνητο στην ιστορία της βρετανικής μάρκας.

Το υβριδικό αυτό σύστημα συνδυάζει έναν V8 κινητήρα 4,0 λίτρων με έναν ηλεκτροκινητήρα ενσωματωμένο στο κιβώτιο ταχυτήτων, αποδίδοντας συνδυαστικά 782 ίππους και 1.000 Nm ροπής, μεταδίδοντας την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς.

Αυτό το σύστημα κίνησης ξεπερνά κατά 32 ίππους τον κινητήρα W12 που αποσύρθηκε στην περιορισμένης έκδοσης Batur.

Αν και η Bentley δεν έχει ανακοινώσει συγκεκριμένα στοιχεία επιδόσεων, το νέο μοντέλο αναμένεται να επιταχύνει από τα 0-100 χλμ/ώρα σε μικρότερο χρόνο από τα 3,6 δευτερόλεπτα που σημείωνε η προηγούμενης γενιάς Continental GT Speed των 650 ίππων.

Το plug-in υβριδικό σύστημα επιτρέπει στην Continental GT να επιτυγχάνει μια αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία κοντά στα 80 χλμ. ανά φόρτιση και να εκπέμπει λιγότερο από 50 γρ./χλμ. CO2.

Οι πρώτες επίσημες εικόνες δείχνουν σχεδιαστικές λεπτομέρειες εμπνευσμένες από την Bentley Batur, όπως τα φωτιστικά σώματα σε σχήμα «δάκρυ», τα λεπτότερα πίσω φώτα και οι νέες απολήξεις της εξάτμισης.

Η έκδοση PHEV αντικαθιστά τα απερχόμενα μοντέλα W12 και V8, ενώ η Continental GTC και η Flying Spur θα έχουν επίσης παρόμοιες αναβαθμίσεις αργότερα φέτος.

Για να διατηρήσει το δυναμικό οδηγικό της χαρακτήρα, η Continental GT τέταρτης γενιάς θα έχει νέα αμορτισέρ διπλής βαλβίδας, ενισχυμένες ενεργές αντιστρεπτικές δοκούς και βελτιωμένα συστήματα torque vectoring και τετραδιεύθυνσης.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης