Η Opel επιμένει στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η Opel επιμένει στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Τα στελέχη της θα επιμείνουν στο αρχικό πλάνο το οποίο αφορά στα καινούργια μοντέλα τα οποία ως επί των πλείστων θα είναι ηλεκτρικά. 

2024_05_240515140012_Neo-Opel-Frontera-Florian-Huettl-768x432
Η Opel, παρουσίασε πρόσφατα τόσο το καινούργιο Frontera όσο και το νέο Grandland τα οποία θα διατίθενται και σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση. Ο Φλόριαν Χιούετλ, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, ανακοίνωσε ότι θα τηρηθεί η ειλημμένη απόφαση να μετατραπεί σε κατασκευαστή αποκλειστικά καινούργιων ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη από το 2025 και έπειτα, παρά τη μείωση της ζήτησης για οχήματα αυτής της τεχνολογίας κίνησης.

Το κορυφαίο στέλεχος της γερμανικής εταιρείας είπε ότι η ηλεκτροκίνηση είναι μονόδρομος για να μειωθεί εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ο Χιούετλ δήλωσε σχετικά: «Επικεντρωνόμαστε στο να κάνουμε προσιτά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε όσο το δυνατό περισσότερους πελάτες. Με τα καινούργια Frontera και Grandland ολοκληρώνουμε την πρώτη φάση ηλεκτροκίνησης στην Opel, όπου συνυπάρχουν οι εκδόσεις των αυτοκινήτων μας τόσο με θερμικό κινητήρα όσο οι ηλεκτροκίνητες.



Στο επόμενο στάδιο θα προχωρήσουμε με την επόμενη γενιά των μοντέλων της Opel που θα είναι μόνο αμιγώς ηλεκτρικά. Ήδη δείξαμε ένα καλό παράδειγμα αυτών με την παρουσίαση του πρωτότυπου 
Experimental πέρυσι τον Σεπτέμβριο, στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Μονάχου.

Παρότι η γερμανική εταιρεία είναι σε θέση να επωφεληθεί από τις πολλές τεχνολογικές λύσεις που προσφέρει ο Όμιλος Stellantis αναφορικά με τις διαθέσιμες πλατφόρμες και κινητήρες με ήπιο ή κανονικό σύστημα υβριδικής διάταξης, τα στελέχη της προτιμούν την ηλεκτροκίνηση.

Σε ό,τι αφορά στις πωλήσεις των αμιγώς ηλεκτροκίνητων εκδόσεων των μοντέλων της, την περυσινή χρονιά αυξήθηκαν κατά 22%. Τέλος, οι πωλήσεις των ηλεκτρικών της έφτασαν το 15% επί των συνολικών ετήσιων, κάτι που ενθαρρύνει την προσπάθειά τους να επιμείνουν στην ηλεκτροκίνηση, παρά την καταγραφόμενη τάση μείωσης της ζήτησης για ηλεκτρικά νέα μοντέλα τελευταίους μήνες στην Ευρώπη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης