Η Honda εκμεταλλεύεται την F1

Η Honda εκμεταλλεύεται την F1

Η ιαπωνική εταιρεία θέλει να μπει δυναμικά στην αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων. Πως θα το κάνει αυτό;

2024_05_240516144652_honda-saloon-ev-concept-768x432
Oι Ιάπωνες θα επενδύσουν σταδιακά σχεδόν 65 δισεκατομμύρια δολάρια για την παραγωγή των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων «0» μέχρι το 2030.

Η Honda θα βασιστεί σε ένα σημαντικό τρίπτυχο για τα ηλεκτρικά της: ΛεπτάΕλαφριά και Σοφά. Αρχικά, με τον όρο Λεπτά, αναφέρεται στην υιοθέτηση ενός νέου άξονα ονόματι e-Axle, αλλά και σε μία κορυφαίας ενεργειακής απόδοσης και πολύ λεπτή μπαταρία.

Το δάπεδο των μοντέλων 0 αναμένεται να είναι εξίσου λεπτό, άρα προσβλέπουμε πως τα ηλεκτρικά Honda θα έχουν μετρημένο ντιζάιν με κοντούς προβόλους.



Σε ότι αφορά στο
 «Ελαφριά», η ιαπωνική εταιρεία αναφέρει ότι θα αξιοποιήσει την τεχνογνωσία που έχει αποσπάσει από τα χρόνια της στη Formula 1. Με αυτό, εννοεί ελαφριά πλαίσια και ηλεκτροκινητήρες. Θεωρητικά, τέτοιου είδους τεχνολογία θα τους κερδίσει 100 κιλά σε βάρος συγκριτικά με τα παρόντα EVs.

Επίσης, η Honda υπόσχεται ότι όλα τα μοντέλα της οικογένειας 0 θα έχουν την μπαταρία και τους ηλεκτροκινητήρες όσο χαμηλότερα γίνεται στο δάπεδο του αυτοκινήτου, ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό κέντρο βάρους. Παράλληλα, η εταιρεία θα δώσει μεγάλη έμφαση στον οδηγοκεντρικό χαρακτήρα κάθε μοντέλου.

Με αυτό τον τρόπο η Honda θα μπορεί εύκολα να στοχεύει σε μία αυτονομία άνω των 480 χιλιομέτρων.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης