Abarth 595 με τιμή supercar

Η Giannini Automobili παρουσίασε μια ειδική και πανάκριβη έκδοση περιορισμένης παραγωγής του  Abarth 595 που ονόμασε Spettacolo.

Το Abarth 595 βρίσκεται στο τέλος της καριέρας του αφήνοντας μια σπουδαία κληρονομιά πίσω του. Αυτό το αντίο ωστόσο δε δείχνει να πτοεί κάποιους βελτιωτές οι οποίοι επιμένουν να ασχολούνται με το δαιμόνιο μικρό hot hatch.
Η Giannini Automobili είναι μια ιταλική εταιρεία τόσο παλιά όσο σχεδόν η ιστορία του αυτοκινήτου με την ίδρυση να χρονολογείται πίσω στο 1917. Η εταιρεία βελτίωσης ασχολήθηκε εντατικά με τη Fiat τη δεκαετία του 1980 και πλέον κάνει τη μεγάλη της επιστροφή με τη βοήθεια της Impero και του Groupo Maestri.
Το αυτοκίνητο που επέλεξαν να ασχοληθούν οι άνθρωποι της Giannini είναι το Abarth 595 δημιουργώντας το Spettacolo. Το αυτοκίνητο σχεδιαστικά ξεφεύγει πολύ από τα δεδομένα της Abarth καθώς όλο το εξωτερικό αμάξωμα έχει αλλάξει προς μια σπορ, επιθετική φιλοσοφία. Η μάσκα εμπρός είναι πιο άγρια με πολλές εισαγωγές αέρα, ενώ το καπό έχει μια τεράστια εισαγωγή που θυμίζει μονοθέσιο Formula 1.
Οι τροχοί επίσης είναι πολύ ιδιαίτεροι 18 ιντσών με καλύμματα από ανθρακονήματα που καλύπτουν όλη τη ζάντα. Στο πίσω μέρος, οι εξατμίσεις βγαίνουν στο κέντρο του προφυλακτήρα, ενώ στα πλευρικά υπάρχουν αεραγωγοί που θυμίζουν το παλιό Renault 5 Turbo. Στο εσωτερικό έχουμε διάφορες επιλογές σε χρώματα και υλικά, με τα καθίσματα να είναι αυτά που ξεχωρίζουν καθώς είναι από ανθρακονήματα.
Ο κινητήρας είναι ο γνωστός 1.4 λίτρων T-Jet τούρμπο ο οποίος αποδίδει 247 ίππους και 360 Nm ροπής. Το βάρος είναι μόλις στα 985 κιλά και το κιβώτιο ταχυτήτων μπορεί να είναι είτε αυτόματο, είτε χειροκίνητο. Οι επιδόσεις που ανακοινώνει η Giannini είναι εντυπωσιακές με τα 0-100 χλμ./ώρα να έρχονται σε 5 δευτερόλεπτα και την τελική να φτάνει τα 280 χλμ./ώρα.
Το Spettacolo θα κατασκευαστεί στο Τορίνο σε μόλις 200 μονάδες με την τιμή του να φτάνει τις 133.000 ευρώ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr