Το Nissan Leaf θα επιστρέψει αγνώριστο

Το Nissan Leaf θα επιστρέψει αγνώριστο

Σύμφωνα με πληροφορίες η Nissan δουλεύει ήδη επάνω στη νέα γενιά του Leaf που θα επιστρέψει με εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα και αισθητική

Nissan_Chill_Out
Στις αρχές του έτους η Nissan ανακοίνωσε ότι σταματά τη διαδικασία παραγωγής του Leaf δεύτερης γενιάς, η οποία παρουσιάστηκε το 2017. Το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο θα συνεχίσει να υπάρχει στην γκάμα της εταιρείας και η διαδικασία εξέλιξης του καινούργιου έχει ξεκινήσει ήδη.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το βρετανικό Autocar, οι δοκιμές εξέλιξης του νέου Leaf έχουν ξεκινήσει ήδη. Το αυτοκίνητο θα είναι SUV πλέον, όπως μας έδειξε η εταιρεία με το πρωτότυπο Chill-Out (φωτογραφίες) το οποίο παρουσιάστηκε στα τέλη του 2021. Όπως αναφέρει το μέσο, η διαδικασία παραγωγής του καινούργιου μοντέλου αναμένεται να ξεκινήσει τον Μάρτιο του 2025, στο εργοστάσιο της εταιρείας το οποίο βρίσκεται στο Sunderland.
Η Nissan έχει ξεκινήσει ήδη μια μεγάλη επένδυση που θα φτάσει τα δύο δισεκατομμύρια λίρες για τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων του, τόσο για την κατασκευή του νέου Leaf όσο και άλλων καινούργιων μοντέλων της εταιρείας που θα παρουσιαστούν στα επόμενα χρόνια. Επίσης, εκεί θα δημιουργηθεί και ένα νέο εργοστάσιο για την παραγωγή μπαταριών για τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα της.
Κλείσιμο
Εντός του καλοκαιριού αναμένεται να ξεκινήσει δοκιμαστικά η διαδικασία παραγωγής σε όσες γραμμές παραγωγής του εργοστασίου έχουν εκσυγχρονιστεί και αναμένεται να διαρκέσουν ένα εξάμηνο. Εκεί θα κατασκευάζεται και το αμιγώς ηλεκτρικό Juke το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί το 2027.
Τα στελέχη της Nissan έχουν δηλώσει ότι σκοπός τους είναι να αυξηθεί το ποσοστό ενέργειας που θα παράγεται από ανανεώσιμες πηγές. Τώρα αυτό ήταν 20% και ο στόχος είναι να φτάσει το 100%.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης