Η Huawei στοχεύει πολύ ψηλά

Η Huawei στοχεύει πολύ ψηλά

Ο κινέζικος τεχνολογικός κολοσσός μετά την είσοδό του στο χώρο του αυτοκινήτου κάνει σαφές πως στοχεύει ακόμα και στην κατηγορία των υπερπολυτελών μοντέλων

Huawei_car__2_
Πολύ τολμηρή αποδεικνύεται η Huawei στον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας, σε σημείο που βάζει στόχους να κυριαρχήσει απέναντι σε κραταιές εταιρείες που έχουν καθιερωθεί ως σύμβολα ποιότητας και πολυτέλειας.
Αυτήν τουλάχιστον την τακτική ακολουθεί ο CEO του κινεζικού κολοσσού, Yu Chengdong, ο οποίος δήλωσε πως η τελευταία κοινοπραξία της Huawei με την JAC στοχεύει να κατατροπώσει δύο εκ των μεγαλύτερων ονομάτων στην κατηγορία των υπερπολυτελών αυτοκινήτων.
Συγκεκριμένα, ο Chengdong δήλωσε: «Ναι, η ονομασία της κοινοπραξίας Huawei-JAC δεν έχει ακόμα αποφασιστεί. Μπορεί να μιλάμε όμως για ένα μοντέλο υψηλοτάτων προδιαγραφών. Το σημείο αναφοράς που έχουμε θέσει ξεπερνάει αυτό της Maybach και της Rolls-Royce. Είναι πιο πολυτελές και πιο άνετο από τα δικά τους μοντέλα» τόνισε ο CEO της κινεζικής εταιρείας.
Κλείσιμο
Με την τιμή του υπερπολυτελούς μοντέλου της νέας κοινοπραξίας της Huawei να υπολογίζεται στις περίπου 130.000 ευρώ, πράγματι θα μιλάμε για κάτι πολύ ανταγωνιστικό. Ωστόσο, η δήλωση είναι τουλάχιστον φιλόδοξη, πόσο μάλλον όταν ακόμα η μάρκα των Huawei-JAC δεν έχει καν όνομα.
Το πρώτο τους μοντέλο λέγεται ότι θα είναι ένα ευρύχωρο, μεγάλο και αμιγώς ηλεκτρικό σεντάν. Μάλιστα, οι πληροφορίες μιλούν για επίσημη παρουσίαση κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2024.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης