Η επιστροφή της Toyota Celica

Η επιστροφή της Toyota Celica

Πληθαίνουν τα σενάρια που θέλουν το διάσημο σπορ κουπέ της Toyota να επιστρέφει και μάλιστα ως σκληροπυρηνικό θερμικό μοντέλο.

Toyota_Celica
Δημιουργώντας μοντέλα όπως τα GR Yaris, GR Supra και GR86 η Toyota έχει αποδείξει πως γνωρίζει πολύ καλά τη σημασία που έχει για το όνομα και την εικόνα της η παρουσία στη γκάμα της μοντέλων με ξεκάθαρο οδηγοκεντρικό χαρακτήρα. Κατά καιρούς λοιπόν έχουμε δει να κυκλοφορούν πολλά σενάρια με διάφορες εκδοχές σχετικά με την επιστροφή αγαπημένων μοντέλων της από το παρελθόν όπως το MR2 και η Celica.
H Toyota Celica είναι ένας θρύλος, πέρα από τα όρια της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας και κάθε σπίθα που ανάβει, είναι έτοιμη να… βάλει φωτιά!
Ο επίτιμος πρόεδρος, Ακίο Τογιόντα, δεν έκρυψε ποτέ την επιθυμία να δει ξανά -με τη φροντίδα της Gazoo Racing– την Celica, όπως δεν έχει μασήσει και τα λόγια του σε ό,τι αφορά στην στρατηγική της εταιρείας για την ηλεκτροκίνηση.
Κλείσιμο
H Toyota δεν βιάζεται και όχι μόνο αυτό, αλλά εξελίσσει νέους -μικρότερους σε όγκο, αλλά πολύ αποδοτικότερους και πιο «φιλικούς», προς το περιβάλλον, θερμικούς κινητήρες, που μπορούν να συνεργαστούν με τα πρωτοπόρα υβριδικά συστήματα.
Νεότερες, λοιπόν, πληροφορίες, από τη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν και η Mazda με τη Subaru, αναφέρουν ότι μια μελλοντική Celica, με turbo 2λιτρο κινητήρα, απόδοσης κοντά στους 400 ίππους και μόνιμη τετρακίνηση (AWD), θα ενδιέφερε πολύ την αυτοκινητοβιομηχανία. Έτσι όπως ακούγεται, εν πρώτοις, θα ενδιέφερε ακόμα περισσότερο τους λάτρεις του μοντέλου και της Toyota.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης