Renault και Geely εξελίσσουν νέους κινητήρες

Renault και Geely εξελίσσουν νέους κινητήρες

Η εταιρία Horse Powertrain που δημιουργήθηκε από τη συνεργασία της Renault με την Geely θα εξελίξει μεταξύ άλλων νέους θερμικούς κινητήρες και συστήματα μετάδοσης για τις εταιρίες των ομίλων των δύο εταιριών

Horse_Powertrain__3_
Στις 31 Μαΐου 2024 ανακοινώθηκε επίσημα η ίδρυση της Horse Powertrain Limited, της νέας εταιρείας που προέκυψε από τη σύμπραξη των Renault και Geely Automobile. Αυτή θα κατασκευάζει νέους θερμικούς κινητήρες, κιβώτια ταχυτήτων, συστήματα υβριδικής διάταξης και μπαταρίες για τα καινούργια μοντέλα τους.
Σε ό,τι αφορά στους κινητήρες, τα σχέδια προβλέπουν ότι θα χρησιμοποιούνται τουλάχιστον ως το 2040 στα νέα αυτοκίνητα των ομίλων των δύο εταιριών, όπως και σε αυτά των Volvo, Nissan, Mitsubishi και Proton.
Θυμίζουμε ότι η πρώτη αναφορά στην ίδρυση της Horse Powertrain Limited έγινε το 2022 όταν στελέχη της Renault και της Geely Automobile ανακοίνωσαν ότι θα συμμετέχουν κατά 50% έκαστη στην επένδυση για τη δημιουργία της νέας εταιρείας η οποία θα λειτουργεί ως προμηθευτής.
Στις 11 Ιουλίου 2023 ανακοινώθηκε ότι συμφώνησαν και έκτοτε οι αρμόδιες αρχές έλεγχαν όλους τους όρους της συμφωνίας μέχρι να δώσουν την τελική έγκρισή τους για την έναρξη λειτουργίας της Horse Powertrain Limited.
Κλείσιμο
Τα κεντρικά γραφεία της βρίσκονται στο Λονδίνο. Όπως έχει ανακοινωθεί, η εταιρεία θα κατασκευάζει 5.000.000 κινητήρες ετησίως, όταν θα λειτουργεί με πλήρη δυναμική. Τα στελέχη της θα έχουν αυτονομία στη λήψη αποφάσεων και χάραξης επιχειρηματικής στρατηγικής, ωστόσο θα συνεργάζονται με τις δύο μητρικές αυτοκινητοβιομηχανίες.
Η καινούργια εταιρεία θα έχει συνολικά 17 εργοστάσια σε όλο τον κόσμο, θα απασχολεί περίπου 15.000 άτομα, θα διαθέτει πέντε κέντρα έρευνας και εξέλιξης και τα ετήσια έσοδά της αναμένεται να ανέρχονται σχεδόν σε 15 δισεκατομμύρια ευρώ. Οι νέοι κινητήρες εσωτερικής καύσης θα εξελιχθούν ώστε να πληρούν το όριο εκπομπής ρύπων κα διοξειδίου του άνθρακα που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως και να λειτουργούν με τη χρήση βιομεθανόλης ή υγρού υδρογόνου, μελλοντικά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης