Μία άκρως τολμηρή Maserati MC20

Μία άκρως τολμηρή Maserati MC20

H Mansory προσφέρει την Maserati MC20 με ένα μοναδικό κιτ βελτίωσης.

240517165306_Mansory-MCX-Pergusa

Η Mansory, γνωστή και ως ένας άκρως εκκεντρικός βελτιωτής, δημιουργεί μία εκδοχή της Maserati MC20, την MCX Pergusa, όντας το πιο exclusive μοντέλο της ιταλικής φίρμας, η οποία θα κατασκευαστεί σε μόλις 5 μονάδες.

Το πρώτο πράγμα που μαγνητίζει το βλέμμα στην συγκεκριμένη MC20 είναι το αμάξωμα, διότι αποτελείται σχεδόν εξ ολοκλήρου από ανθρακονήματα. Αλλά η εμφάνιση δε θα ήταν τίποτα αν δεν συνδυαζόταν με έναν πλούσιο εσωτερικό διάκοσμο ή με έναν αναβαθμισμένο κινητήρα.


Κλείσιμο
Όσο περισσότερο την κοιτάζεις, τόσο πιο έντονες γίνονται οι αεροδυναμικές βελτιώσεις, το ατελείωτο carbon στο αμάξωμα και φυσικά το ανασχεδιασμένο καπό με τις μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, καθώς και τους πολλούς αεραγωγούς στο καπό και τα φτερά.

Κοιτώντας την από προφίλ, παρατηρούμε τις μεγάλες ζάντες 21 και 22 ιντσών, εμπρός και πίσω αντίστοιχα, όπως επίσης τα φουσκωμένα φτερά και τα ενισχυμένα μαρσπιέ.

Πίσω κυριαρχεί μία μεγάλη αεροτομή, ένα κάλυμμα κινητήρα με οπές για τη ροή του αέρα, αλλά και ο διπλός διαχύτης που φιλοξενεί τις δύο διπλές απολήξεις της εξάτμισης.

Η Mansory μπορεί να προσαρμόσει το εσωτερικό της MCX Pergusa ανάλογα ττις προτιμήσεις του πελάτη. Στο μοντέλο των φωτογραφιών, κυριαρχεί το πορτοκαλί χρώμα, με το μαύρο να συνδυάζεται όμορφα σε διάφορα σημεία. Ταυτόχρονα η κονσόλα είναι από ανθρακονήματα, ενώ δεν λείπουν και οι χρυσαφί λεπτομέρειες.

Η Mansory δεν παρέλειψε, όπως πάντα, να αναβαθμίσει και το κινητήριο σύνολο, εγκαθιστώντας μία δική της εξάτμιση. Το αποτέλεσμα είναι πως ο twin-turbo V6 κινητήρας των 3,0 λίτρων αποδίδει πλέον 750 ίππους και 880 Nm ροπής. Δηλαδή είναι ισχυρότερος κατά 120 ίππους από την εργοστασιακή Maserati MC20.

Σύμφωνα με τον γερμανικό βελτιωτικό οίκο, η MCX επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 2,6 δευτερόλεπτα, δηλαδή 0,3 δευτερόλεπτα ταχύτερα από την MC20. Μάλιστα, συνεχίζει μέχρι τα 335 χλμ./ώρα που είναι η τελική της ταχύτητα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης