Compact ευφυία
swiftHD1

Compact ευφυία

Ελαφρύ, διασκεδαστικό, οικονομικό και φορτωμένο με προηγμένες τεχνολογίες συνδεσιμότητας και ασφάλειας το νέο Suzuki Swift φέρνει μια ακαταμάχητη πρόταση στην κατηγορία των supermini


Sponsored Content

Σε μια εποχή που οι κυρίαρχες τάσεις λειτουργούν πολλές φορές ως παράγοντας αποπροσανατολισμού της αυτοκινητοβιομηχανίας, η Suzuki αξιοποιεί τη δυναμική της σύγχρονης τεχνολογίας για να αναδείξει τις πτυχές και τα χαρακτηριστικά που δίνουν σε ένα αυτοκίνητο πραγματική ουσία, χωρίς να ξεχνά την παράδοση.

Νέο Suzuki SWIFT  | Ανακάλυψε τη fun πλευρά της οδήγησης

Suzuki SWIFT, μια διαχρονική ιστορία επιτυχίας
Το Suzuki SWIFT κατά τη διάρκεια της 40χρονης πορείας του καθιερώθηκε και αγαπήθηκε για την ευελιξία και την χρηστικότητα των compact διαστάσεων, για τον ανταποδοτικό fun-to-drive χαρακτήρα, για τη δυναμική εμφάνιση, την ποιότητα και την αξιοπιστία που συνθέτουν ένα ξεχωριστό supermini. Με αφετηρία αυτή την κληρονομιά, η τέταρτη γενιά του SWIFT αξιοποιεί τα εργαλεία της σύγχρονης τεχνολογίας για να ενισχύσει τη διασύνδεση με τον ψηφιακό κόσμο αλλά και να αποκτήσει έναν ακόμα πιο οικονομικό και φιλικό για το περιβάλλον χαρακτήρα, αφήνοντας το δικό του στίγμα στην γκάμα των υβριδικών αυτοκινήτων της Suzuki.


Το νέο SWIFT με design πιο νεανικό από ποτέ
Το νέο Suzuki SWIFT διατηρεί το χαρακτηριστικό στυλ των προκατόχων του μέσα από μια πιο φρέσκια και εκφραστική αισθητική προσέγγιση. Η νέα μεγαλύτερη και πιο κάθετη μάσκα σε μαύρο χρώμα και τα φώτα LED με τη φωτεινή επιγραφή σε σχήμα L χαρίζουν μία επιβλητική και γεμάτη αυτοπεποίθηση παρουσία. Αντίστοιχα, τα φουσκωμένα φτερά και οι στιβαρές πλαϊνές γραμμές σε συνδυασμό με πίσω φώτα τριών διαστάσεων και τον φαρδύ πίσω προφυλακτήρα τονίζουν τον σπορτίφ και διασκεδαστικό χαρακτήρα του μοντέλου.

Ο νεανικός χαρακτήρας του νέου Suzuki SWIFT τονίζεται και από την εμπλουτισμένη παλέτα χρωματικών επιλογών με νέες αποχρώσεις και πολύ όμορφες διχρωμίες. Μεταξύ αυτών και δύο χρωματικές επιλογές, το νέο Frontier Blue Pearl Metallic και το Burning Red Pearl Metallic οι οποίες αποτελούνται από επίστρωση τριών στρώσεων, με το αποτέλεσμα να είναι πλούσια υφή και ιδιαίτερα έντονες αποχρώσεις.


Η compact ευφυΐα που ψάχνεις στο Suzuki σου
Αυτό που πολύ σοφά δεν έχει αλλάξει στο νέο Suzuki SWIFT είναι οι compact διαστάσεις καθώς το μήκος του αυτοκινήτου φθάνει τα 3,86 m εξασφαλίζοντας ευελιξία στην κίνηση μέσα στην πόλη. Ακόμα και το παρκάρισμα γίνεται παιχνίδι καθώς το SWIFT χωρά παντού με την στάνταρ κάμερα οπισθοπορείας και τους πίσω αισθητήρες να χαρίζουν απόλυτη ακρίβεια. Βασικό χαρακτηριστικό του νέου SWIFT παραμένει και το χαμηλό βάρος που ξεκινά από μόλις 919 kg, ευνοώντας τόσο την ζωντάνια του οδηγικού χαρακτήρα όσο και την οικονομία καυσίμου.


Παρά τις compact διαστάσεις, το νέο SWIFT διαθέτει μια άνετη και ευρύχωρη καμπίνα στην οποία πρωταγωνιστεί ο εκλεπτυσμένος και εργονομικός σχεδιασμός, τα ποιοτικά υλικά και ο πλούσιος εξοπλισμός. Βασικό στοιχείο αποτελεί η νέα οθόνη υψηλής ανάλυσης 9 ιντσών που έχει άμεση απόκριση και εύχρηστη ταξινόμηση των μενού του συστήματος infotainment. Αυτό με την σειρά του προσφέρει μεγάλη ποικιλία λειτουργιών, όπως για παράδειγμα στάνταρ σύστημα πλοήγησης, ασύρματη συμβατότητα με Apple CarPlay και Android Auto και αναγνώριση φωνής. Στο πλαίσιο των ψηφιακών υπηρεσιών του νέου SWIFT περιλαμβάνεται και η εφαρμογή SUZUKI CONNECT, με την οποία ο χρήστης μπορεί μέσω smartphone να συνδεθεί με το αυτοκίνητο, να παρακολουθεί την κατάστασή του και να εκτελεί διάφορες λειτουργίες.


Τα SWIFT χαρακτηριστικά που κάνουν την οδήγηση… παιχνίδι
Η τεχνολογική αναβάθμιση του νέου Suzuki SWIFT αποτυπώνεται και μέσα από την προηγμένη και πλούσια πλατφόρμα συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού. Μεταξύ άλλων, υπάρχει σύστημα υποστήριξης του φρεναρίσματος ανάγκης με διπλό αισθητήρα (DSBS II), σύστημα υποβοήθησης διατήρησης της λωρίδας κυκλοφορίας που συνεργάζεται με το adaptive cruise control, σύστημα παρακολούθησης της κατάστασης του οδηγού, σύστημα πρόληψης εκτροπής από την λωρίδα κυκλοφορίας, αναγνώριση πινακίδων κυκλοφορίας, παρακολούθηση τυφλού σημείου και πολλά ακόμα.


Δυνατό πλεονέκτημα του νέου SWIFT είναι ο νέας σχεδίασης τρικύλινδρος κινητήρας βενζίνης 1,2 λίτρων ο οποίος με την αρωγή ήπιου υβριδικού συστήματος SHVS 12V πετυχαίνει θερμική απόδοση έως 40%, τιμή κορυφαία για κινητήρα εσωτερικής καύσης. Σε σχέση με τον προκάτοχό του, ο νέος κινητήρας που αποδίδει 82 PS και 112 Nm ροπής, είναι ελαφρύτερος, με υψηλότερη ροπή σε χαμηλές στροφές, καλύτερη απόκριση και μειωμένη κατανάλωση η οποία φθάνει έως και τα 4,4 lt/100 km, με εκπομπές CO2 κάτω από 100 gr/km. Ο νέος κινητήρας συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο 5 σχέσεων ή αυτόματο CVT και με μετάδοση στους εμπρός ή σε όλους τους τροχούς μέσω της ιδιαίτερα αποτελεσματικής ηλεκτρονικά ελεγχόμενης τετρακίνησης ALLGRIP της Suzuki.

Ο αναβαθμισμένος κινητήρας και το χαμηλό βάρος του νέου SWIFT είναι βασικοί παράγοντες και για την ζωντάνια των επιδόσεων οι οποίες πλαισιώνουν τον παραδοσιακά fun-to-drive χαρακτήρα. Το οδηγικό ταπεραμέντο του νέου supermini της Suzuki έχει ενισχυθεί με κατάλληλες επεμβάσεις στην αρχιτεκτονική και τις ρυθμίσεις της ανάρτησης οι οποίες προσφέρουν καλύτερη αίσθηση στο τιμόνι, ακριβέστερη συμπεριφορά και μεγαλύτερη σταθερότητα χωρίς καμία υποχώρηση στην άνετη και ευχάριστη κύλιση.


Το νέο Suzuki SWIFT με εγγύηση και τιμή από 18.450€
Το πακέτο των πλεονεκτημάτων του νέου Suzuki SWIFT ολοκληρώνεται από την 5ετή εργοστασιακή εγγύηση και φυσικά από τον ιδιαίτερα πλούσιο εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας ακόμα και στην εισαγωγική έκδοση GL που ξεκινά από τα 18.450 ευρώ, κάνοντας το SWIFT μια ακαταμάχητη πρόταση στην κατηγορία των supermini. Κλείσε σήμερα ένα test drive και δοκίμασε μια διασκεδαστική εμπειρία οδήγησης, που θα θέλεις να κρατήσει πολλά χιλιόμετρα!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης