Βιώσιμη κινητικότητα για όλους
012-proacewavandepuller-01

Βιώσιμη κινητικότητα για όλους

Η κινητικότητα είναι καθολικό δικαίωμα αλλά και όραμα που η TOYOTA υπηρετεί με συνέπεια εδώ και χρόνια. Οι προσπάθειές της κορυφώνονται στους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, όπου θα εμπνεύσει τους ανθρώπους να υπερνικήσουν τις προκλήσεις, μέσα από τις νέες λύσεις μετακίνησης που θα παρουσιάσει. 

Sponsored Content


Σε μια εποχή όπου η Συμπερίληψη και η Προσβασιμότητα αναδεικνύονται σε έννοιες - κλειδιά για την ισότητα και την ανθρωπιά στον 21ο αιώνα, η TOYOTA δίνει το παράδειγμα για το πώς μια κορυφαία εταιρεία μπορεί να επηρεάσει τα πράγματα προς το καλύτερο και να τα οδηγήσει στον ασφαλή δρόμο της βιωσιμότητας. Σε αυτό το πλαίσιο ξεκίνησε τη συνεργασία της από το 2015 με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) και με τη Διεθνή Παραολυμπιακή Επιτροπή (ΔΠΕ), με σκοπό να προσφέρει βιώσιμες, ασφαλείς και αποδοτικές λύσεις μετακίνησης στο πλαίσιο των Αγώνων, αλλά και πέραν αυτών. Ο λόγος για μια αξιέπαινη χορηγία, που εμπεριέχει αμέτρητες εργατοώρες έρευνας, ανάπτυξης αλλά και γνήσιου πάθους για τη μετακίνηση -πέρα από το αμιγώς οικονομικό σκέλος. Μια χορηγία που ολοκληρώνεται το 2024 με τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι -κάτι που θα γίνει με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο. 

Ουσιαστικά, η TOYOTA είναι ο πρώτος Εταίρος Κινητικότητας (Mobility Partner) της Διεθνούς Ολυμπιακής και Παραολυμπιακής Επιτροπής στην ιστορία του θεσμού, προσφέροντας υπηρεσίες μετακίνησης καθώς και την υψηλή τεχνογνωσία της στον τομέα των logistics. Κατά τη διάρκεια των αγώνων του Παρισιού, θα παρουσιάσει λύσεις μετακίνησης νέας γενιάς και σχετικές προηγμένες τεχνολογίεςκαι θα παρέχει έναν στόλο επιβατικών οχημάτων με περισσότερα από 2.650 εξηλεκτρισμένα οχήματα και περίπου 700 λύσεις ηλεκτρικής κινητικότητας τύπου last-mile. Μεταξύ αυτών των λύσεων περιλαμβάνονται και 250 Accessible People Movers (APM), επανασχεδιασμένα για το Παρίσι 2024 και κατασκευασμένα στην Ευρώπη, ώστε να ανταποκρίνονται καλύτερα στις ανάγκες της γαλλικής πρωτεύουσας. Ο εν λόγω τύπος οχήματος έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει υπηρεσίες last-mile και να μεταφέρει άτομα με ανάγκες προσβασιμότητας σε διάφορα σημεία. Σημειωτέων, μετά τους Αγώνες, ο στόλος των APM θα αποτελέσει μέρος της βιώσιμης κληρονομιάς για το Παρίσι.

Στο Παρίσι η TOYOTA θα παρουσιάσει επίσης ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία και υδρογονοκίνητα, τα οποία θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην πολυτεχνολογική στρατηγική της εταιρείας τα επόμενα χρόνια ·ήδη στην κατηγορία των επιβατικών, η εταιρεία προσφέρει το Mirai (φωτογραφία επάνω) το οποίο θα το δούμε στους δρόμους του Παρισιού. Το Toyota Mirai 2ης Γενιάς, είναι το πρώτο αυτοκίνητο με υδρογόνο, με μηδενικές εκπομπές ρύπων και τεχνολογία αιχμής. ''Mirai" σημαίνει "μέλλον" στα ιαπωνικά και αυτό το αυτοκίνητο το αποδεικνύει με κάθε του λεπτομέρεια.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια των Αγώνων θα παρουσιαστούν λύσεις κινητικότητας για τους αθλητές και τους εθελοντές, στο Pulse Building, στο Ολυμπιακό Χωριό αλλά και στο Στάδιο. Ενώ έχει δημιουργήσει το TOYOTA House, έναν χώρο για την υποστήριξη της παγκόσμιας ομάδας αθλητών της ΤΟΥΟΤΑ, προσφέροντας φιλοξενία στις οικογένειές τους. Κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων Παρίσι 2024, όλα τα οχήματα TOYOTA, θα υιοθετήσουν μια ειδικά σχεδιασμένη οπτική ταυτότητα, αναδεικνύοντας την ισχυρή συνεργασία μεταξύ της αυτοκινητοβιομηχανίας και των Αγώνων.
Η χορηγία περιλαμβάνει μια σειρά από προγράμματα και δράσεις με επίκεντρο τους εργαζόμενους, τους συνεργάτες και τους πελάτες της TOYOTA, ενώ παράλληλα, σε συνεργασία με το Toyota Mobility Foundation, έχει στόχο να συμβάλλει στην αντιμετώπιση σημαντικών προκλήσεων, προσφέροντας σε όλους το δικαίωμα στη μετακίνηση.

Μια εμπνευσμένη στρατηγική που εμφορείται από το μότο «Mobility for All» (Κινητικότητα για όλους), αλλά και από τη δέσμευσή της να επιτύχει πλήρη ουδετερότητα άνθρακα στην Ευρώπη έως το 2040 και σε όλο τον κόσμο έως το 2050. Διότι τι σημαίνει κινητικότητα για την TOYOTA; Τι άλλο παρά ελευθερία. Ελευθερία να έχουν όλοι πρόσβαση στις ευκαιρίες που παρέχει η κινητικότητα, όπου κι αν ζουν, σε οποιαδήποτε κατάσταση κι αν βρίσκονται ώστε να μη μένει κανένας πίσω.

Κάπως έτσι, η TOYOTA εκμεταλλεύεται την πλατφόρμα των Ολυμπιακών Αγώνων με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, δημιουργώντας ένα αληθινό εργαστήριο δοκιμών, παρέχοντας τεχνογνωσία μέσω της έρευνας και ανάπτυξης λύσεων για τη δημιουργία των βιώσιμων πόλεων. Αξιοποιεί έτσι και τιμάει μια σημαντική πλατφόρμα με τεράστια αναγνωρισιμότητα, όπως είναι η Ολυμπιακή Χορηγία, για να δείξει στον κόσμο τον τρόπο που βλέπει τις Κοινωνίες του Μέλλοντος. Δηλαδή πιο πράσινες, πιο βιώσιμες, πιο ανθρώπινες, πιο ανοικτές σε όλους και με αξιόπιστες λύσεις κινητικότητας χαμηλών ή μηδενικών εκπομπών ρύπων. 

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης