Η Huawai ετοιμάζει πολυτελές ηλεκτρικό coupe SUV

Μέσω της θυγατρικής της εταιρίας Luxeed η Huawei παρουσίασε το R7, ένα coupe SUV που δείχνει άμεσα ανταγωνιστικό του Model Y.

Οι κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες ιδρύονται με απίστευτο ρυθμό και η Luxeed είναι ακόμη μία θυγατρική της Huawei η οποία παρουσίασε επίσημα το Luxeed R7, ένα καινούργιο αμιγώς ηλεκτροκίνητο SUV με coupe αμάξωμα το οποίο βασίζεται στο Huawei SU7.
Η Luxeed προορίζεται να κατασκευάζει πολυτελή ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα. Το R7, το πρώτο μοντέλο της, βασίζεται στο SU7 ενώ το γράμμα «R» προέρχεται από την αγγλική λέξη «revolution».
Το μήκος του Luxeed R7 είναι 4.956 χλστμ., το πλάτος του 1.981 χλστμ., το ύψος του 1.634 χλστμ. και το μεταξόνιό του φτάνει τα 2.950 χλστμ. Η αρχιτεκτονική του είναι 800 Volt με μπαταρίες ιόντων λιθίου 82 kWh και 100 kWh. Στην πρώτη περίπτωση, η μέγιστη τυποποιημένη αυτονομία του αυτοκινήτου είναι 705 χλμ. (κατά το κινεζικό πρότυπο CLTC) και στη δεύτερη φτάνει τα 855 χλμ. (κατά το κινεζικό πρότυπο CLTC).
Το R7 θα διατίθεται τόσο με έναν ηλεκτροκινητήρα, όσο και με δύο. Στην πρώτη περίπτωση ο σύγχρονος μόνιμου μαγνήτη αποδίδει 292 ίππους και κινεί τους πίσω τροχούς. Στη δεύτερη, η μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύς των δύο ηλεκτρομοτέρ φτάνει τους 496 ίππους. Σε αυτή, το εμπρός είναι ασύγχρονο.
H Luxeed ανακοινώνει ότι η έκδοση με τον έναν ηλεκτροκινητήρα επιταχύνει από τα 0-100 χλμ./ώρα σε 5,4 δευτερόλεπτα, ενώ αυτή με τους δύο σε 3,3 δευτερόλεπτα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr