Το ηλεκτρικό supercar της Piech

Το ηλεκτρικό supercar της Piech

H Piech Automotive προσπαθεί για δεύτερη φορά να πρωταγωνιστήσει στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.

240610130848_Piech-GT-EV

Λίγοι γνωρίζουν τον Ελβετό κατασκευαστή Piech και αυτοί πιθανότατα είτε να έχουν καλή μνήμη, είτε να παρακολουθούν επί καθημερινής βάσης  τα παγκόσμια αυτοκινητικά δρώμενα.

Πρόκειται για μία εταιρεία που δραστηριοποιήθηκε κυρίως από το 2017 και το 2019, παρουσιάζοντας μάλιστα στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης το πρώτο της concept μοντέλο.
Κλείσιμο

Αυτό, ωστόσο, δεν το είδαμε ποτέ να μετατρέπεται σε μοντέλο παραγωγής. Κάτι που τώρα οι άνθρωποι της εταιρείας θέλουν να αλλάξουν, με την παρουσίαση του νέου μοντέλου GT. Αν και τίποτα δεν είναι επιβεβαιωμένο, όλα δείχνουν πως τα πράγματα θα κυλήσουν για την Piech διαφορετικά αυτή τη φορά.

Έχοντας εξασφαλίσει υψηλό κεφάλαιο προερχόμενο από τη Μέση Ανατολή, η Piech Automotive θέλει το 2028 να ξεκινήσει την παραγωγή του ηλεκτρικού της supercar, διαθέτοντας αρχικά 2.000 μονάδες.

Μάλιστα, αυτό θα γίνει με την υποβοήθηση της Multimatic η οποία στο παρελθόν έχει αποτελέσει σημαντικό αρωγό για την παραγωγή του Ford GT.

Αναφορικά τώρα με το μοντέλο της Piech, η σχεδίαση είναι επιβλητική και οι στόχοι μεγάλοι. Καταρχάς, μιλάμε για ένα κουπέ με διάταξη καμπίνας 2+2, το οποίο διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες, με συνδυαστική απόδοση 1.020 ίππων και 1.100 Nm ροπής.

Επίσης, θα διαθέτει δύο κιβώτια ταχυτήτων, ένα για κάθε ηλεκτροκινητήρα, που σύμφωνα με τον Ελβετό κατασκευαστή θα στοχεύει στην μεγαλύτερη οδηγική απόλαυση του χρήστη.

Σύμφωνα με το βρετανικό περιοδικό CAR, η τελική ταχύτητα του μοντέλου της Piech θα αγγίζει τα 300 χλμ./ώρα, ενώ για το 0-100 χλμ./ώρα θα απαιτούνται μόλις 2,6 δευτερόλεπτα. Παράλληλα, η μπαταρία των 90 kWh αναμένεται να εξασφαλίζει αυτονομία περίπου 500 χλμ.

Σχετικά με τις διαστάσεις, το αμάξωμα του Piech GT θα είναι 4,78 μέτρα μήκος, 2 μέτρα πλάτος, 1,35 μέτρα ύψος, με μεταξόνιο στα 2.780 χιλιοστά.

Η Piech πιστεύει ότι η τιμή πώλησης του GT θα αγγίζει και ίσως να ξεπερνάει τις 200.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης