Η ABT αναβαθμίζει τα Audi Q8 και SQ8

Η ABT αναβαθμίζει τα Audi Q8 και SQ8

Η ABT δίνει στα Audi Q8 και SQ8 μία πιο σπορ νότα στον χαρακτήρα τους.

240515144721_Audi-SQ8-ABT

Για εκείνους που είναι κάτοχοι της τελευταίας γενιάς Audi Q8/SQ8 και θέλουν να το προχωρήσουν σε επόμενο επίπεδο, υπάρχει ο Γερμανός βελτιωτής ΑΒΤ, όπου για αρκετά χρόνια διαθέτει συνεχώς νέα κιτ βελτίωσης για τη ναυαρχίδα της μάρκας.

Το τελευταίο από αυτά αφορά κυρίως τα μηχανικά μέρη. Ξεκινώντας από τον κινητήρα, η ABT διαθέτει ειδικό πρόγραμμα το οποίο βελτιώνει την ισχύ και ροπή του τρίλιτρου V6 TFSI μοτέρ στους 405 ίππους και τα 550 Nm ροπής (340 PS και 500 Nm η βασική έκδοση).


Κλείσιμο
Το πρόγραμμα που τοποθετείται στον twin-turbo V8 των 4,0 λίτρων, που φορά το Audi SQ8, είναι ακόμα πιο σκληροπυρηνικό και καταφέρνει να αυξήσει την δύναμη από τους 507 ίππους (771 Nm), στους 649 ίππους (με 849 Nm).

Ως είθισται, ο βελτιωτικός οίκος διαθέτει και προσθήκες αμαξώματος για τη ναυαρχίδα των SUV της Audi. Ο καταναλωτής μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε έξτρα εισαγωγές αέρα από ανθρακονήματα και μία μικρή πίσω αεροτομή.

Αλλά το πιο σημαντικό που λάνσαρε η ABT, πέραν του προγράμματος για τον κινητήρα, είναι οι ζάντες. Οι οποίες είναι χάλκινες, 22 ή 23 ιντσών και διαθέτουν μικρότερο βάρος κατά 40% συγκριτικά με τις εργοστασιακές.

Τροποποιήσεις γίνονται και στο εσωτερικό του Q8. Όπως ο επιλογέας ταχυτήτων που μπορεί να αποκτήσει carbon επένδυση, παρόμοια με αυτήν στο ταμπλό και τα πάνελ των θυρών.

Ο επίδοξος αγοραστής μπορεί να επιλέξει κάθε μέρος διαφορετικά ή όλα μαζί, αναλόγως τις επιθυμίες του, με τις τιμές να ξεκινούν από τις 2.000 ευρώ για το Q8 και κάτω από τις 4.000 ευρώ για το SQ8.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης