Η Ford ξέρει καλά τα off-road

Η Ford ξέρει καλά τα off-road

Η εταιρία φέρεται να κατέθεσε μία νέα ευρεσιτεχνία, η οποία αφορά στην προστασία των ευαίσθητων σημείων ενός off-road αυτοκινήτου.

230315131347_bronco_50
Η Ford συνεχώς ψάχνει τρόπους να ενισχύσει τις δυνατότητες των off-roader, μιας και αποδεδειγμένα αποτελεί μία εκ των πρωταγωνιστών της κατηγορίας. Τώρα, σύμφωνα με το CarBuzz, κατέθεσε στο USPTO σκίτσα όπου αναπαρίστανται νέα, καινοτόμα σκαλοπάτια αυτοκινήτου.

Λέμε καινοτόμα, διότι δεν τα έχουμε ξαναδεί στον εξοπλισμό μοντέλου παραγωγής, παρά μόνο ως aftermarket αξεσουάρ. Τα συγκεκριμένα λοιπόν, ενεργοποιούνται ηλεκτρονικά και διαθέτουν από κάτω μαλακά pads.

Εφόσον μπορούν να είναι είτε μαζεμένα, είτε να εξέχουν, επιτελούν διπλό σκοπό, αναλόγως. Στην πρώτη περίπτωση, προστατεύουν το δάπεδο και το αμάξωμα από το να πάθουν ζημιά από χαλίκια, πέτρες και οτιδήποτε άλλο μπορείς να πετύχεις σε off-road διαδρομή. 
Ουσιαστικά, μεγιστοποιούν την απόσταση του πατώματος από το έδαφος, προστατεύοντας παράλληλα το αυτοκίνητο από οτιδήποτε μπορεί να προέλθει από τον δρόμο.



Στη δεύτερη περίπτωση, τα σκαλοπάτια εξέχουν για να διευκολύνουν την επιβίβαση και αποβίβαση από το αυτοκίνητο. Αυτό μπορεί να γίνει και ενόσω το Ford βρίσκεται εν κινήσει, μόνο που εκεί η απόσταση του δαπέδου από το έδαφος θα μειωθεί και είναι κάτι που δεν το θες στο off-roading.

Το θετικό είναι πως το ρίσκο της ζημιάς των μαρσπιέ και του αμαξώματος μειώνεται ακόμα περισσότερο, αφού τα σκαλοπάτια καλύπτουν πλέον μεγαλύτερο εμβαδόν, δυσκολεύοντας έτσι κάποιο αντικείμενο να ακουμπήσει το αυτοκίνητο.

Το σίγουρο είναι πως ακόμα και αν τα δούμε σε Ford F-150Raptor ή Bronco, θα διατίθεται στον έξτρα εξοπλισμό. Σημείωση, πως η πατέντα δημοσιοποιήθηκε από το USPTO στις 30 Μαΐου, συνεπώς δεν αποκλείεται και να βρίσκεται προ των πυλών.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης