Και ρομποταξί η Rimac

H Rimac εισέρχεται με αξιώσεις και στην παροχή υπηρεσιών μεταφοράς επιβατών.

Η Rimac Automobili, γνωστή για την κατασκευή αμιγώς ηλεκτρικών hypercar, τα οποία σπάνε τα ρεκόρ απόδοσης, ή ταχύτητας, εξελίσσει τη Verne, μία υπηρεσία μεταφοράς επιβατών που πρόκειται να την εφαρμόσει σύντομα.

Την ίδια ονομασία θα έχει και το αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα αυτόνομης οδήγησης που εξελίσσει προκειμένου να πραγματοποιούνται οι διαδρομές από τους πελάτες της.

Εκπρόσωπος της εταιρείας ανακοίνωσε ότι η επίσημη παρουσία του ρομποταξί -και της υπηρεσίας, εν γένει- θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της εταιρείες στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας.

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, το αυτοκίνητο πήρε το όνομά του προς τιμήν του Ιουλίου Βερν, του γνωστού συγγραφέα. Βάσει των ως τώρα πληροφοριών θα έχει hatchback αμάξωμα με τα στελέχη της Rimac να δηλώνουν πως μέσα στο 2024 σκοπεύουν να το θέσουν σε δοκιμαστική κυκλοφορία.

Στις αρχές του 2024, η εταιρεία του Μάτε Ρίματς μας έδωσε μία πρώτη, γενική, εικόνα για το πώς αναμένεται να είναι το νέο της ρομποταξί που φέρει την κωδική ονομασία «Project 3 Mobility».

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό των ανθρώπων της Rimac, εντός της χρονιάς θα πραγματοποιούνται οι δοκιμαστικές διαδρομές στην πρωτεύουσα της Κροατίας, ενώ από το φθινόπωρο του 2025 σκοπεύουν να παρέχουν την υπηρεσία στη Γερμανία και προς το τέλος του της ίδιας χρονιάς και στη Βρετανία.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr