Το νέο Opel Grandland πρωτοπορεί

Το νέο Opel Grandland πρωτοπορεί

Το νέο κεφάλαιο της Opel στην εποχή της ηλεκτροκίνησης ανοίγει με το νέο Grandland που φέρνει στο σήμερα το πρωτοποριακό ύφος που είχαμε δει για πρώτη φορά στο πρωτότυπο Experimental

Opel_Grandland
Το Opel Experimental που παρουσιάστηκε πέρυσι για πρώτη φορά στην Έκθεση IAA Mobility είναι κάτι περισσότερο από μια σχεδιαστική δήλωση. Είναι ένα παράθυρο στο όραμα της Opel για το μέλλον. Το νέο Opel Grandland είναι το πρώτο μοντέλο παραγωγής που φέρει πολλά στοιχεία από το Opel Experimental και αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα του πώς οι σχεδιαστές και οι μηχανικοί της Opel κάνουν πραγματικότητα το σύνθημα «Forever forward since 1899», που σηματοδοτεί τα 125 χρόνια της Opel στην αυτοκινητοβιομηχανία.
Το νέο Grandland ενσαρκώνει τους τρεις πυλώνες της Opel – Greenovation, Detox και Modern German. Η εντυπωσιακά τολμηρή και καθαρή σχεδίασή του γίνεται αμέσως αντιληπτή, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.
Το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό Opel συνεχίζει τη στρατηγική ηλεκτροκίνησης της εταιρείας. Είναι επίσης το πρώτο μοντέλο της που επωφελείται από την πλατφόρμα του Ομίλου Stellantis STLA Medium, η οποία σχεδιάστηκε ειδικά για αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα.
Κλείσιμο
Χάρη στη νέα αρχιτεκτονική, τη νέα επίπεδη τοποθέτηση της μπαταρίας, χωρητικότητας έως 98 kWh, τον ηλεκτροκινητήρα νέας γενιάς και άλλα χαρακτηριστικά εξοικονόμησης ενέργειας, όπως η αντλία θερμότητας, το νέο Opel Grandland Electric μπορεί να διανύσει έως και περίπου 700 χιλιόμετρα, χωρίς εκπομπές ρύπων (WLTP). Όταν το SUV χρειαστεί επαναφόρτιση, χρειάζονται μόλις 26 λεπτά περίπου σε δημόσιο σταθμό ταχείας φόρτισης, για την επαναφόρτιση της μπαταρίας στο 80% της χωρητικότητάς της.
Έτσι, το νέο Grandland Electric προσφέρει ένα νέο επίπεδο ηλεκτρικής κινητικότητας και κάνει πραγματικότητα το όραμα του Opel Experimental, όσον αφορά την εξοικονόμηση πόρων χωρίς συμβιβασμούς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης