Η μοναδική Porsche 911 GT3 RS

Συμπληρώνονται 75 χρόνια από την ίδρυσή της Porsche Ολλανδίας και η αντιπροσωπεία γιορτάζει το γεγονός με τη δημιουργία μιας μοναδικής 911.

Η 911 GT3 RS, ούτως ή άλλως, είναι ένα ξεχωριστό αυτοκίνητο από την Porsche το οποίο προορίζεται για τους λάτρες της σπορ οδήγησης, όπως και για συλλέκτες. Οι τελευταίοι έχουν ακόμα έναν λόγο για να αποκτήσουν μια πραγματικά μοναδική.

Η γερμανική εταιρεία άρχισε να αντιπροσωπεύεται στην Ολλανδία το 1949, δηλαδή εφέτος συμπληρώνονται 75 χρόνια από τότε. Για να τιμήσουν το γεγονός, τα στελέχη της στη χώρα αποφάσισαν να παραγγείλουν στο τμήμα Porsche Exclusive Manufaktur αυτής τη δημιουργία μιας 911 GT3 RS η οποία θα έχει έντονα στοιχεία από την κουλτούρα και το πολιτισμό της.

Παρήγγειλαν την παραγωγή μιας ξεχωριστής 911 GT3 RS το αμάξωμα της οποίας να είναι βαμμένο στα κλασικά χρώματα άσπρο και μπλε της ολλανδικής κεραμοποιίας.



Πρόκειται για το λεγόμενο «μπλε της Ντελφτ» (σημ.: «Delfts Blauw»), μια διχρωμία η οποία εφαρμόστηκε στα κεραμικά που άρχισαν να κατασκευάζονται από τον Μεσαίωνα στην ομώνυμη πόλη της Ολλανδίας. Η συγκεκριμένη 911 GT3 RS έχει στο αμάξωμά της μπλε χρώματος λουλούδια, ένα σήμα κατατεθέν των πολύτιμων βάζων και κεραμικών, τα οποία κοσμούν ακόμη και τα μαρσπιέ και την πίσω μεγάλη αεροτομή.

Δεν έχει γίνει γνωστό εάν το εν λόγω αυτοκίνητο θα αποτελεί απλώς ένα έκθεμα το οποίο θα βρει μια θέση στο μουσείο της εταιρείας ή θα πουληθεί σε όποιον ενδιαφέρεται να το αποκτήσει.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr