Συνεργασία Volkswagen με Rivian

Συνεργασία Volkswagen με Rivian

Ο όμιλος VW ανακοίνωσε την στρατηγική συνεργασία με την Rivian στο πλαίσιο ενός σχεδίου με πολλές επιχειρηματικές πτυχές.

Rivian-VW
Όπως ανακοίνωσε ο Ρόμπερτ Σκάριντζ, ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Rivian Automotive, ο Όμιλος Volkswagen θα επενδύσει συνολικά πέντε δισεκατομμύρια δολάρια στην αμερικανική εταιρεία. Ο γερμανικός όμιλος θα διαθέσει άμεσα ένα δισεκατομμύριο δολάρια και το υπόλοιπο ποσό σε μεταγενέστερο χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η επένδυση αφορά στην εξέλιξη του λογισμικού που διαθέτει ήδη η Rivian για τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της και τη χρήση του και από την Volkswagen (η οποία έχει συστήσει τη θυγατρική Cariad γι’ αυτόν το σκοπό). Επίσης, η γερμανική εταιρεία θα επωφεληθεί και στο επιχειρηματικό σχέδιό της να ιδρύσει τη Scout Motors και να επαναφέρει στην αγορά το Scout, ένα από τα πιο εμβληματικά μοντέλα των ΗΠΑ.
Θυμίζουμε ότι τα στελέχη της Volkswagen είχαν αποκαλύψει το 2022 την πρόθεσή τους να το πράξουν, μόνο που αυτή τη φορά το νέο μοντέλο θα είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητο. Σκοπός τους είναι να κατασκευάζεται τόσο ως SUV όσο και ως pickup, σύμφωνα με τα πρώτα σκίτσα που είχαν δημοσιευτεί τότε.
Το επιχειρηματικό πλάνο προβλέπει την εξέλιξη μιας καινούργιας πλατφόρμας για το νέο μοντέλο η οποία δεν θα σχετίζεται με την υπάρχουσα MEB που διαθέτει ήδη ο Όμιλος. Αυτή, θα μπορούσε να έχει κάποια στοιχεία από την αντίστοιχη που έχει δημιουργήσει η Rivian για τα δικά της αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα, το SUV R1S και το pickup R1T. Όμως, προς το παρόν, αυτό δεν επιβεβαιώνεται από καμία από τις δύο εταιρείες.
Κλείσιμο
Επιπλέον, η Rivian θα έχει τη δυνατότητα να βρει τα απαραίτητα κεφάλαια και την τεχνολογική υποστήριξη για να συνεχίσει την εξέλιξη και να ξεκινήσει την παραγωγή των καινούργιων μοντέλων της, δηλαδή των R2 και R3, τα οποία έχουν προγραμματιστεί να παρουσιαστούν από το 2026 και έπειτα.
Ο Όλιβερ Μπλούμε, Διευθύνων Σύμβουλος το Ομίλου Volkswagen, δήλωσε σχετικά μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας: «Μέσω αυτής της συνεργασίας μας, θα έχουμε τις καλύτερες λύσεις για τα μοντέλα μας, τα οποία θα εξελιχθούν ταχύτερα και με μικρότερο κόστος. Επίσης, θα δράσουμε με τρόπο που να είναι προς το συμφέρον των εταιρειών μας και θα εμπνεόμαστε από τα εμβληματικά προϊόντα τους».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης