Τελειώνει το Audi Q8 e-tron;

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία σκέφτεται σοβαρά να κατεβάσει τους διακόπτες στο εργοστάσιο των Βρυξελλών.

Το Audi Q8 e-tron συνέβαλε αποφασιστικά στην ηλεκτρική εκκίνηση της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, αλλά πλέον φαίνεται ότι διάγει την τελευταία περίοδο της εμπορικής διαδρομής του, με… μηχανική υποστήριξη!

Η 
κατακόρυφη πτώση της ζήτησης του μοντέλου, αλλά και η γενικότερη κάμψη της αγοράς των πολυτελών crossover, οδηγούν με ακρίβεια στο τέλος παραγωγής του μοντέλου.
Η Audi επισημαίνει ότι το «Q8 e-tron και το Q8 Sportback e-tron επηρεάζονται από την «εντατική πτώση της ζήτησης», η οποία είναι εν μέρει το αποτέλεσμα της εισαγωγής νεότερων ηλεκτρικών οχημάτων όπως το Q6 e-tron . Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι φθηνότερο, πιο μοντέρνο και προσφέρει μεγαλύτερη αυτονομία από το Q8 e-tron».



Είναι πολύ πιθανό μια τέτοια εξέλιξη να σηματοδοτήσει και το κλείσιμο της μονάδας παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων στις Βρυξέλλες. Επισήμως, η αυτοκινητοβιομηχανία αναφέρεται στην πρόθεση αναδιάρθρωσης του εργοστασίου, που πλήττεται από το υψηλό κόστος συντήρησης, αλλά και εφοδιασμού, για μοντέλα που είναι, κατά βάση, οικονομικά ζημιογόνα.

Επί της ουσίας, όμως, οι εργαζόμενοι αντιλαμβάνονται ότι ηχούν βαριές καμπάνες και το εργασιακό τους μέλλον κρίνεται αρκετά δυσοίωνο, εάν η Audi επιμείνει σε μια τέτοια απόφαση.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr