Σκέψεις της RAM για 6θέσιο pickup

Στην εποχή που τα pickup είναι πιο ογκώδη από ποτέ, η RAM σκέφτεται να το εκμεταλλευτεί τοποθετώντας περισσότερα καθίσματα.

Είναι ευρέως γνωστό, ότι στην αγορά των ΗΠΑ τα pickup και τα SUV αποτελούν τις δημοφιλέστερες κατηγορίες, για αυτό, ορισμένες εταιρείες αναλογίζονται πως θα μπορούσαν να προσφέρουν στους πελάτες τους το «όλα σε ένα».

Για να το κάνεις αυτό με ένα pickup, φυσικά χρειάζεσαι περισσότερα καθίσματα, άρα και μία πιο ευρύχωρη καμπίνα για να φιλοξενούνται πάνω από τρία άτομα.

Για αυτό, η RAM κατέθεσε μία νέα ευρεσιτεχνία στο γραφείο διπλωμάτων USPTO, η οποία προβλέπει μία σειρά καθισμάτων σε μελλοντικό της pickup. Εκ πρώτης όψεως, το ντιζάιν στα σκίτσα θυμίζει έντονα το πρωτότυπο 1500 Revolution που παρουσιάστηκε στις αρχές του 2023.

Επί της ουσίας, έχουμε να κάνουμε με αναδιπλούμενα καθίσματα που ενσωματώνονται στην πλάτη της καρότσας, πριν πέσουν για να καθίσει ο επιβάτης. Μοιάζει πως θα βρίσκονται ακριβώς πίσω από τη δεύτερη σειρά, συνεπώς ο χώρος για επιβάτες θα ήταν ελάχιστος.

Σε κάθε περίπτωση, μία τέτοια διαμόρφωση θα απαιτούσε ένα μακρύτερο αμάξωμα και μεταξόνιο, άρα η RAM θα έπρεπε να ενσωματώσει στο pickup τη διαμόρφωση Mega Cab.

Ακόμα και έτσι, μιλάμε για έξι καθίσματα το πολύ και όχι άνετα για τους περισσότερους, λόγω του ότι τα καθίσματα σε αυτά τα pickup είναι μεγάλα, συνεπώς ο ωφέλιμος χώρος για τα γόνατα αυτών που βρίσκονται στη 2η και την 3η σειρά είναι ελάχιστος.

Το πρωτότυπο RAM 1500 Revolution έχει πολλά χαρακτηριστικά που πιθανότατα να ήταν πιο χρήσιμα και θα ήταν πιο έξυπνο από την αμερικανική εταιρεία να αφοσιωθεί σε αυτά, πριν πάει σε κάτι τόσο περίπλοκο.

Σε τελική ανάλυση, για αυτό υπάρχουν τα MPV, που εκ φύσεως είναι πολυμορφικά οχήματα. Τα pickup επιτελούν συγκεκριμένο ρόλο και για αυτό δεν μπορούν να γίνουν «όλα σε ένα».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr