Η κλασσική Ferrari 355 γίνεται ένα σύγχρονο supercar

H βρετανική εταιρία Evoluto Automobili παρουσίασε μια άκρως ενδιαφέρουσα restomod πρόταση που έχει σαν βάση την κλασσική Ferrari 355.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα restomod της βρετανικής Evoluto Automobili που οραματίζεται το εμβληματικό ιταλικό supercar της δεκαετίας του ’90 με την δυναμική οδήγηση την τεχνολογία αιχμής και τη μηχανολογική αρτιότητα του σήμερα.
Σύμφωνα με την εταιρία το αυτοκίνητο είναι σχεδιασμένο για να προσφέρει μια «κορυφαία αναλογική εμπειρία οδήγησης». Η εικόνα του είναι άμεσα αναγνωρίσιμη, αλλά διαθέτει ένα ολοκαίνουργιο αμάξωμα από ανθρακονήματα της Callum Designs. Ενώ οι αλλαγές είναι εύκολο να χαθούν με την πρώτη ματιά, το μοντέλο έχει μια νέα πρόσοψη με μεγαλύτερες εισαγωγές και ένα μοντέρνο splitter. Συνδυάζονται με αναδυόμενους προβολείς LED και φώτα ημέρας.
Οι νέοι καθρέπτες, οι χωνευτές λαβές των θυρών, οι σφυρήλατες ζάντες των 19 ιντσών, γύρω από τις οποίες τυλίγονται τα ελαστικά Michelin Pilot Sport 4S, είναι μερικές ουσιαστικές παρεμβάσεις, παρότι η Evoluto δεν στέκεται στις λεπτομέρειες, αλλά στην ουσία.
Όπως αυτή που βρίσκεται κάτω από το καπό, με τον V8 των 3,5 λίτρων να έχει περισσότερα από 200 νέα εξαρτήματα, σύμφωνα με τον βελτιωτικό οίκο. Μεταξύ αυτών είναι ένα νέο σύστημα διαχείρισης κινητήρα, ένα σύστημα ανάφλεξης coil-on-plug, μια κεφαλή με θύρα CNC με μεγαλύτερες βαλβίδες εισαγωγής και συμπαγείς ανυψωτές εκκεντροφόρου, σε συνδυασμό με έναν ειδικό εκκεντροφόρο εισόδου. Συνδέονται με ένα σύστημα εξάτμισης τιτανίου και έναν μοντέρνο άξονα πτερυγίων, που μειώνει τους κραδασμούς και «παρέχει αξιοπιστία του 21ου αιώνα». Ο V8, που συνδυάζεται με ένα επίσης αναβαθμισμένο χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων, και αποδίδει πλέον 420 ίππους. Αυτό είναι ένα αξιοπρεπές «ανέβασμα», σε σχέση με την αρχική ισχύ των 374 ίππων
Η παραγωγή αυτής της ξεχωριστής Ferrari F355 θα περιοριστεί σε 55 μονάδες, χωρίς, για την ώρα, να υπάρχει η παραμικρή αναφορά στην τιμή της, η οποία ασφαλώς δεν πρόκειται να είναι διόλου ευκαταφρόνητη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr