Σπέσιαλ εκδόσεις για το Toyota GR86

Σπέσιαλ εκδόσεις για το Toyota GR86

Ένα σημαντικό κύμα ανανέωσης περνάει το GR86 ενόψει 2025, με την ιαπωνική εταιρεία να δίνει μεγαλύτερη βάση στην οδηγική του συμπεριφορά.

2024_07_240715111336_Toyota_GR86_Hakone_Edition-768x432
Η Toyota αναβαθμίζει το GR86 και παράλληλα διαθέτει δύο νέες, σπέσιαλ εκδόσεις. Οι πρώτες αναβαθμίσεις αφορούν στην οδηγική του συμπεριφορά και στο πάτημά του στην άσφαλτο. Η Toyota ασχολήθηκε εκτενώς με την ανάρτηση και με την ηλεκτρική υποβοήθηση του συστήματος διεύθυνσης, αποσκοπώντας σε καλύτερη ανταπόκριση.

Επίσης, τροποποίησε ελαφρώς τον έλεγχο του γκαζιού (ισχύει μόνο στην έκδοση με χειροκίνητο κιβώτιο), πετυχαίνοντας έτσι μεγαλύτερη αμεσότητα, όταν ο οδηγός βαραίνει το πόδι του. 
Για την έκδοση με το αυτόματο κιβώτιο, για όταν τo GR86 βραδύνει και αυτόματα κατεβάζει σχέσεις, οι μηχανικοί της Toyota ασχολήθηκαν με την ομαλότητα των αλλαγών, για να τις κάνει πιο ανεπαίσθητες. Οι τελευταίες και πιο μικρές αναβαθμίσεις αφορούν στα ηλεκτρονικά συστήματα του σπορ μοντέλου, ωστόσο η ιαπωνική εταιρεία δε σταματάει εκεί.

Για όσους θέλουν κάτι αποκλειστικό, λανσάρει τη νέα έκδοση «RZ Ridge Green Limtied», η οποία θα διατεθεί σε μόλις 200 μονάδες.



Έχει ένα μοναδικό πράσινο χρώμα και 18άρες χάλκινες ζάντες που φορούν semi-slick ελαστικά. Το εσωτερικό είναι επίσης σημαντικά αναβαθμισμένο, με όμορφο κέντημα και καθίσματα από σουέτ και δέρμα, με όμορφη διχρωμία. Η έκδοση «Ridge Green Limited» διατίθεται μόνο στην ιαπωνική αγορά και η ευκαιρία για να αγοράσει κάποιος αυτό το ξεχωριστό GR86 υπάρχει μέχρι τις 28 Ιουλίου.

Στις ΗΠΑ τώρα, η Toyota λανσάρει μία άλλη σπέσιαλ έκδοση που είναι γνωστή ως Hakone Edition. Μόλις 860 μονάδες αναμένεται να μπουν στην παραγωγή και να διατεθούν. Αισθητικά, το GR86 δε διαφοροποιείται σημαντικά από την αντίστοιχα ξεχωριστή έκδοση στην ιαπωνική αγορά, με το Ridge Green να χαρακτηρίζει και εδώ το αμάξωμα. Βέβαια, οι ζάντες σε αυτή την περίπτωση είναι μπρονζέ.

Ως προς το οδηγικό, οι αναβαθμίσεις είναι πανομοιότυπες με εκείνες που ανακοίνωσε η Toyota για το GR86 ενόψει 2025, τις οποίες και αναμένουμε στην Ευρώπη.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης