Νέα μέλη στην οικογένεια της Porsche Macan

Η Porsche εμπλουτίζει τη γκάμα της ηλεκτρικής Macan με δύο νέες εκδόσεις.

Η Porsche διευρύνει σημαντικά τη γκάμα της Macan EV, με την εισαγωγή μιας νέας παραλλαγής με κίνηση στους πίσω τροχούς, όπως και της έκδοσης Macan 4S που θα προσφέρει πολύ καλές επιδόσεις.

Η πισωκίνητη Macan είναι σχεδιασμένη για αποδοτικότητα, προσφέροντας αυτονομία (βάση WLTP) έως και 641 χιλιόμετρα. Διαθέτει μπαταρία 100 kWh και κινητήρα απόδοσης 340 ίππων, με δυνατότητα αύξησης για λίγα δευτερόλεπτα, μέσω overboost, έως 360 ίππους.

Ανάλογες είναι οι επιδόσεις με το «0-100 χλμ./ώρα» να επιτυγχάνεται σε 5,7 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα να φτάνει τα 220 χλμ./ώρα.

Η νέα Macan 4S, που τοποθετείται μεταξύ της Macan 4 και της Macan Turbo, αποδίδει 516 ίππους και είναι εξοπλισμένη με το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα διαχείρισης πρόσφυσης (ePTM) της Porsche.

Επιταχύνει από τα 0-100 χλμ./ώρα σε 4,1 δευτερόλεπτα και φτάνει την τελική ταχύτητα στα 240 χλμ./ώρα, ενώ η συνδυασμένη αυτονομία WLTP φτάνει έως τα 606 χιλιόμετρα.

Και τα δύο μοντέλα επωφελούνται από την αρχιτεκτονική 800V της Porsche, που επιτρέπει τη γρήγορη φόρτιση DC από το 10 στο 80% σε μόλις 21 λεπτά.

Η Porsche εισήγαγε επίσης ένα προαιρετικό πακέτο off-road σχεδίασης για όλα τα μοντέλα Macan, που βελτιώνει τόσο την αισθητική όσο και τη λειτουργικότητα. Αυτό το πακέτο περιλαμβάνει επανασχεδιασμένο εμπρός προφυλακτήρα και πρόσθετα εξωτερικά προστατευτικά.

Το πακέτο αυξάνει την απόσταση από το έδαφος κατά 10 χιλιοστά, βελτιώνοντας τις εκτός δρόμου δυνατότητες του αυτοκινήτου.

Επιπλέον, η σειρά Macan EV διαθέτει το ανανεωμένο Porsche Driver Experience, ενσωματώνοντας ψηφιακά και αναλογικά στοιχεία. Αυτό περιλαμβάνει έναν κυρτό πίνακα οργάνων 12,6 ιντσών, μια οθόνη 10,9 ιντσών για τους επιβάτες, μια οθόνη head-up display με επαυξημένη πραγματικότητα και προσαρμόσιμο φωτισμό περιβάλλοντος.

Τα νέα μοντέλα Macan είναι διαθέσιμα για παραγγελία από τώρα, ενώ οι παραδόσεις αναμένονται το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr