Κόντρα στο ρεύμα η Toyota

Κόντρα στο ρεύμα η Toyota

Η Toyota έχει ετοιμάσει ένα νέο πρωτότυπο τετρακύλινδρου κινητήρα υψηλών επιδόσεων, ευθυγραμμιζόμενη με την απόφασή της να δημιουργήσει αποδοτικούς, ισχυρούς και συμπαγείς κινητήρες για το μέλλον.

Toyota_engines__3_
Η Toyota ανοίγει την αυλαία στη νέα γενιά θερμικών κινητήρων που αποτελούν βασικό κομμάτι της στρατηγικής της ιαπωνικής εταιρίας για το μέλλον. Ο νέος τετρακύλινδρος κινητήρας που ανακοινώθηκε έχει σχεδιαστεί για να βελτιώνει την αεροδυναμική και την οδική συμπεριφορά του οχήματος, καθώς θα επιτρέπει την τοποθέτηση χαμηλά και πίσω από τον εμπρός άξονα βοηθώντας στην διαμόρφωση χαμηλότερου κέντρου βάρους και καλύτερης ισορροπίας του πλαισίου.
Στα βασικά σημεία αναφοράς περιλαμβάνεται η ικανότητά του να εκπέμπει ευχάριστα σκασίματα όταν συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, ενδεχομένως με το Direct Automatic Transmission.
Σύμφωνα με τον Takashi Uehara, Πρόεδρο της Toyota Powertrain, ο κινητήρας είναι συναρπαστικός και μειώνει σημαντικά τους κραδασμούς, προσφέροντας μια πιο εκλεπτυσμένη οδηγική εμπειρία. Οι στόχοι ανάπτυξης της Toyota για αυτόν τον κινητήρα επικεντρώνονται στην ισχύ, την αποδοτικότητα και τις ελάχιστες εκπομπές ρύπων, καθιστώντας τον κατάλληλο για μια εποχή που προωθεί την ηλεκτροκίνηση και την περιβαλλοντική βιωσιμότητα. Ο κινητήρας θα είναι διαθέσιμος σε χωρητικότητα 1,5 λίτρων και 2,0 λίτρων. Η έκδοση των 1,5 λίτρων θα αντικαταστήσει τον σημερινό τρικύλινδρο κινητήρα των 1,5 λίτρων που βρίσκεται σε μοντέλα όπως το Lexus LBX και το Toyota Yaris Cross, ο οποίος διατίθεται σε ατμοσφαιρική και υπερτροφοδοτούμενη έκδοση.
Ο κινητήρας των 2,0 λίτρων θα είναι αποκλειστικά υπερτροφοδοτούμενος, 10% μικρότερος από τον υπάρχοντα κινητήρα turbo των 2,4 λίτρων, αλλά πιο ισχυρός.
Αυτός ο νέος κινητήρας είναι αρκετά ευέλικτος για μια σειρά εφαρμογών, από φορτηγά έως σπορ αυτοκίνητα. Αναμένεται να τροφοδοτήσει μελλοντικά σπορ μοντέλα της Toyota, όπως η επόμενη γενιά GR86 ή ένας πιθανός αντικαταστάτης της GR Supra στη βασική του έκδοση.
Κλείσιμο
Παρά την εξερεύνηση των υβριδικών κινητήρων και των κινητήρων καύσης υδρογόνου, η Toyota Gazoo Racing παραμένει αφοσιωμένη στην ανάπτυξη σπορ αυτοκινήτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης για το προσεχές μέλλον. Ο νέος τετρακύλινδρος κινητήρας της Toyota αποτελεί παράδειγμα της αφοσίωσής της στη διατήρηση των επιδόσεων με παράλληλη προώθηση της αποδοτικότητας και της βιωσιμότητας, διασφαλίζοντας ότι τα σπορ αυτοκίνητά της θα παραμείνουν συναρπαστικά. Και -κυρίως- βενζινοκίνητα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης