Τίτλοι τέλους για το Seat Tarraco

Τίτλοι τέλους για το Seat Tarraco

Το SUV μοντέλο της Seat σταματάει την παραγωγή του.

240718150214_seat-tarraco-1

Σε αντίθεση με το «συγγενικό» Skoda Kodiaq και για χάρη του νέου «αδελφού» CUPRA Terramar, το Seat Tarraco θα αποσυρθεί από την παραγωγή, μόλις έξι χρόνια μετά το ντεμπούτο του το 2018.

Η Seat επιβεβαίωσε επισήμως την είδηση με την ακόλουθη δήλωση: «Το Seat Tarraco ήταν μια επιτυχία. Αλλά δεν θα υπάρξει διάδοχος. Από τα μέσα του 2024, θα επικεντρωθούμε στο νέο CUPRA Terramar στην κατηγορία, και θα γεμίσει πολύ καλά αυτόν τον χώρο. Στη συνέχεια, το Tarraco θα καταργηθεί σταδιακά».
Κλείσιμο

Η εξέλιξη αυτή δεν προκαλεί μεγάλη έκπληξη σε όλους όσοι έχουν παρακολουθήσει στενά το θέμα, καθώς η ισπανική μάρκα δεν είχε κάνει την παραμικρή αναφορά στο μοντέλο, κατά τα διάρκεια της επίσημης παρουσίασης των πλάνων της για επανεκκίνηση, τον περασμένο Μάρτιο.

Υπάρχει και μια άλλη σημαντική διάσταση. Ενώ η Seat αποκαλεί το Tarraco «επιτυχία», οι αριθμοί υποδηλώνουν το αντίθετο. Οι πωλήσεις δεν απογειώθηκαν ποτέ στην Ευρώπη, με πτώση από το υψηλό των 29.615 μονάδων το 2019, σε μόλις 12.872 μονάδες το 2022. Για σύγκριση, το Skoda Kodiaq σημείωσε κορυφαία επίδοση με 88.516 πωλήσεις στην Ευρώπη το 2019.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης