Η Bentley εξελίσσει την υβριδική Flying Spur

Η Bentley προχωρά στον εξηλεκτρισμό των μοντέλων της, με την Flying Spur να αποτελεί το πιο πρόσφατο παράδειγμα.

Το βασικό στοιχείο που διαφοροποιεί την Bentley από τη Rolls-Royce, λαμβάνοντας υπόψη ότι και οι δύο δημιουργούν μοναδικά υπερπολυτελή αυτοκίνητα, είναι ότι η πρώτη διακρίνεται και για τις επιδόσεις και την οδική συμπεριφορά των μοντέλων της.

Το 2019 η Bentley παρουσίασε την 3η γενιά της Flying Spur, του κορυφαίου μοντέλου της και εφέτος θα παρουσιάσει την επανασχεδιασμένη εκδοχή της. Όμως, όπως έχει ανακοινωθεί, η υπερπολυτελής λιμουζίνα της δεν θα ανανεωθεί μόνο αισθητικά αλλά και έχει και αλλαγές ουσίας.


Μία από αυτές είναι και ο κινητήρας. Από τον Βρετανό κατασκευαστή έχει ανακοινωθεί ότι η ανανεωμένη Flying Spur θα διατίθεται με τον plug-in υβριδικής τεχνολογίας υπερτροφοδοτούμενο V8 κινητήρα των 4,0 λίτρων, ο οποίος τοποθετείται ήδη στην Continental GT Speed.

Η απόδοση του θερμικού κινητήρα είναι 600 ίπποι και η μέγιστη ροπή του 800 Nm. Αυτός συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα ισχύος 190 ίππων και μέγιστης ροπής 450 Nm.

Η μέγιστη συνδυαζόμενη απόδοση του plug-in hybrid συστήματος, το οποίο έχει τη χαρακτηριστική ονομασία «Ultra Performance Hybrid», φτάνει τους 782 ίππους και η μέγιστη συνδυαζόμενη ροπή τα 1.000 Nm. Οι μπαταρίες του συστήματος έχουν ονομαστική ενεργειακή χωρητικότητα 25,9 kWh.

H Bentley δημοσίευσε μία φωτογραφία, η οποία δείχνει λεπτομέρειες από το εμπρός μέρος της επανασχεδιασμένης Flying Spur. Σε αυτή μπορούμε να δούμε τη διαφορετική σχεδίαση του προφυλακτήρα και της μάσκας και της ενσωματωμένης σε αυτή γρίλιας σε σχέση με ό,τι ισχύει τώρα.

Η ανανεωμένη Flying Spur PHEV θα είναι η κορυφαία εκδοχή του μοντέλου και θα αντικαταστήσει αυτή με τον W12 κινητήρα, ο οποίος καταργείται για λόγους προστασίας του περιβάλλοντος.

Επίσης, θα είναι και αυτή με τη μεγαλύτερη απόδοση. Συγκριτικά, η νέα έκδοση είναι ισχυρότερη κατά 147 ίππους και η ροπή της είναι κατά 100 Nm περισσότερη.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr