Η πιθανή επιστροφή του Nissan Silvia

Το ιστορικό όνομα Silvia, όπως όλα δείχνουν, πρόκειται να μας απασχολήσει στο μέλλον.

Το Nissan Silvia, γνωστό και ως 200SX και 240SX, έχει εξαφανιστεί από τη γκάμα της ιαπωνικής μάρκας από το 2002, όμως υπάρχει σοβαρότατη πιθανότατη επιστροφής, όπως επιβεβαιώνεται επισήμως από υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας.

Πάνω σε αυτό ο αντιπρόεδρος παγκόσμιας στρατηγικής της Nissan, Ιβάν Εσπινόζα δήλωσε: «Οι πιθανότητες υπάρχουν, αλλά τελικά είναι μια επιχείρηση, οπότε πρέπει να βρω τρόπους να κάνω αυτού του είδους την πρόταση ενδιαφέρουσα για την εταιρεία. Μερικές φορές τέτοια αυτοκίνητα δυσκολεύονται λίγο επειδή το κοινό δεν είναι τόσο μεγάλο, αλλά μπορεί να λειτουργήσει αν βρούμε τη σωστή ιδέα που μπορεί να κυκλοφορήσει παντού στον κόσμο».

Μια νέα Silvia, είναι πολύ πιθανό να ενταχθεί στην οικογένεια της Nissan Ζ. Με το GT-R στον «πάγο», όσο διαρκεί η αναμονή για τη νέα γενιά R36, ο Ιάπωνας κατασκευαστής έχει δεσμευτεί ότι μέσα στην επόμενη τετραετία, θα παρουσιάσει περίπου 30 νέα μοντέλα, με προτεραιότητα στην ηλεκτροκίνηση.

Ίσως εκεί θα μπορούσε να τοποθετηθεί η νέα Silvia, ως ένα προσιτό και πιθανότατα ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο, για να ανταγωνιστεί ευθέως το Toyota GR86.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr