Ιδού ο αντίπαλος του Tesla Semi

Ιδού ο αντίπαλος του Tesla Semi

Η Tesla βλέπει τους ανταγωνιστές της να επιδιώκουν να την εκθρονίσουν από την πρωτοπορία.

240725160746_Windrose-Technology

Εκτός από τα επιβατικά μοντέλα, η Tesla έχει δημιουργήσει και το Semi, τον αμιγώς ηλεκτροκίνητο τράκτορα, ο οποίος μεταφέρει το πνεύμα της εταιρείας και στον κλάδο των επαγγελματικών μεταφορών.

Πλέον η φίρμα του Ίλον Μασκ έχει έναν άμεσο ανταγωνιστή και σε αυτή την κατηγορία, ο οποίος προέρχεται από την Κίνα. Πρόκειται για τη Windrose Technology, μια start up εταιρεία την οποία ίδρυσε το 2022 ο Ουεν Χαν.

Η εταιρεία του εξέλιξε και δημιούργησε τον δικό της αμιγώς ηλεκτροκίνητο τράκτορα τον οποίο σκοπεύει αρχικά να διαθέσει στις ΗΠΑ. Ο Χαν, μιλώντας σε ειδησεογραφικό πρακτορείο, δήλωσε ότι σκοπεύει να δημιουργήσει ένα νέο εργοστάσιο στην πολιτεία της Τζόρτζια για να το παράγει εκεί.

Όπως εξήγησε, στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις θα γίνεται η συναρμολόγησή του, καθώς τα απαιτούμενα μέρη του θα κατασκευάζονται στην Κίνα και θα μεταφέρονται στις ΗΠΑ για την ολοκλήρωση του.

Κλείσιμο
Ο αμιγώς ηλεκτρικός τράκτορας έχει μπαταρίες ενεργειακής χωρητικότητας 729 kWh. Η αυτονομία του έλκοντας φορτίο 49 τόνων φτάνει τα 670 χλμ. με μία πλήρη φόρτισή τους. Αντίστοιχα, το Tesla Semi έχει αυτονομία ανάμεσα στα 480-800 χλμ. με φορτίο 37 τόνων, όπως ανακοινώνει η αμερικανική εταιρεία.

Ο Χαν είπε ότι η τιμή πώλησης του νέου τράκτορα θα είναι παρόμοια με αυτή του Tesla Semi, δηλαδή κοντά στις 250.000 δολάρια.

Ήδη υπάρχει μια λίστα από 6.400 παραγγελίες και σκοπός του είναι να αρχίσει τις παραδόσεις του αμιγώς ηλεκτρικού τράκτορα εντός της επόμενης τριετίας, αφού θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες για τη βιομηχανική μονάδα.

Ο ιδρυτής της Windrose Technology δεν αποκάλυψε το ποσό της επένδυσης που θα κάνει για τη δημιουργία της και δήλωσε ότι είναι αισιόδοξος για την εμπορική πορεία του οχήματος.

Συγκεκριμένα, είπε: «Η αγορά των ΗΠΑ είναι φιλική στα κινεζικά αμιγώς ηλεκτρικά φορτηγά καθώς οι δασμοί εισαγωγής που επιβάλλονται σε αυτά είναι χαμηλότεροι από τους αντίστοιχους για τα επιβατικά.

»Πολλοί από τους πελάτες μας είναι αμερικανικές εταιρείες, για παράδειγμα η Nike. Έτσι, μπορούμε να τους εξυπηρετήσουμε εντός της αγοράς τους», τόνισε.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης