Και κάμπριο η Pagani Utopia

Για όσους λατρεύουν την οδήγηση με ανοικτή οροφή, η Pagani δημιουργεί την roadster έκδοση της Utopia.

Η ομώνυμη φίρμα του Οράσιο Παγκάνι παρουσίασε την κάμπριο έκδοση της Utopia, για όσους θέλουν να νιώσουν τον αέρα να περνά πάνω από τα κεφάλια τους με ταχύτητες που ξεπερνούν τα 350 χλμ/ώρα.

Η Utopia Roadster, όπως και ονομάζεται το νέο hypercar μοντέλο της Pagani διατηρεί τόσο τον V12 κινητήρα, όσο και το βάρος που φτάνει αισίως τα 1.280 κιλά.

Η Utopia Roadster διαθέτει τόσο σκληρή όσο και μαλακή οροφή. Η σκληρή οροφή, ωστόσο, δεν μπορεί να αποθηκευτεί στο εσωτερικό του οχήματος όταν δεν χρησιμοποιείται, ενώ η μαλακή οροφή χωράει άνετα σε μια βαλίτσα τοποθετημένη πίσω από τα δύο καθίσματα.

Η roadster έκδοση μοιράζεται το μονοκόκ πλαίσιο και τις ίδιες επιδόσεις με το κουπέ, γεγονός που εξηγεί την έλλειψη πρόσθετου βάρους που συνήθως συνδέεται με αυτές τις εκδόσεις.

Ο σχεδιασμός του αυτοκινήτου αντικατοπτρίζει αυτόν του κουπέ, συμπεριλαμβανομένων των θυρών τύπου «πεταλούδας». Στο εσωτερικό, υπάρχουν νέα πατάκια με σχεδίαση που θυμίζει σκάφος και το κλειδί έχει αλλάξει ώστε να αντικατοπτρίζει την ανοιχτή σχεδίαση του οχήματος.

Οι επιλογές εξατομίκευσης για την Utopia Roadster είναι εκτεταμένες, συμπεριλαμβανομένης της προαιρετικής διαμόρφωσης Sport Pack, που είναι ήδη διαθέσιμη για το κουπέ.

Ο κινητήρας V12 6,0 λίτρων twin-turbo, που προέρχεται από την AMG αποδίδει 864 ίππους και 1.100 Nm ροπής, χωρίς καμία ηλεκτρική υποβοήθηση.

Η ισχύς μεταδίδεται αποκλειστικά στους πίσω τροχούς μέσω ενός επτατάχυτου κιβωτίου ταχυτήτων Xtrac, το οποίο διατίθεται σε αυτόματη και χειροκίνητη επιλογή, και υποβοηθείται από ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό.

Το hypercar διαθέτει επίσης ενεργητική ανάρτηση, καθώς και τα καινοτόμα ελαστικά της Pirelli Cyber Tyre, που μεταδίδουν σημαντικές πληροφορίες στον οδηγό, όπως την φθορά και την θερμοκρασία τους, χάρη στους ειδικούς αισθητήρες.

Η Pagani Utopia Roadster θα κάνει το ντεμπούτο της κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Αυτοκινήτου του Monterey στα μέσα Αυγούστου.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr