BYD και Uber αλλάζουν μαζί τα δεδομένα

BYD και Uber αλλάζουν μαζί τα δεδομένα

Οι δύο εταιρείες προχωρούν σε στρατηγική συνεργασία, που φέρνει μια νέα πραγματικότητα στην ηλεκτροκίνηση.

240731225348_BYD-Uber-2-768x432
Η BYD ανακοίνωσε μια πολυετή στρατηγική συνεργασία με την Uber, με σκοπό να προσφέρει 100.000 νέα ηλεκτρικά οχήματα, μέσω της πλατφόρμας Uber σε σημαντικές αγορές σε όλο τον κόσμο.

Ξεκινώντας πρώτα από την Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική, η συνεργασία αναμένεται να προσφέρει στους οδηγούς Uber κορυφαίες τιμές και επιλογές χρηματοδότησης για τα οχήματα BYD, ενώ μελλοντικά η συνεργασία θα επεκταθεί στις αγορές της Μέσης Ανατολής, της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας.

Η Uber και η BYD ανακοίνωσαν μια πολυετή στρατηγική συνεργασία. Οι δύο εταιρείες είναι ηγέτες στα ηλεκτρικά οχήματα στους αντίστοιχους κλάδους τους: η Uber έχει το πιο εκτενώς διαθέσιμο δίκτυο on-demand ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο και η BYD είναι παγκόσμιος ηγέτης στην παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων. Συνεργαζόμενες, οι εταιρείες στοχεύουν να μειώσουν το συνολικό κόστος ιδιοκτησίας – χρήσης των ηλεκτρικών οχημάτων για τους οδηγούς της Uber, επιταχύνοντας την επιλογή τους στην πλατφόρμα της Uber παγκοσμίως και προσφέροντας σε εκατομμύρια επιβάτες πιο οικολογικές διαδρομές.

Ενώ οι οδηγοί της Uber στρέφονται στα ηλεκτρικά οχήματα πέντε φορές πιο γρήγορα από τους ιδιώτες, έρευνες δείχνουν ότι η τιμή των ηλεκτρικών οχημάτων και η διαθεσιμότητα χρηματοδότησης παραμένουν τα κύρια εμπόδια για τη μετάβαση. Εκτός από την προσιτή τιμή τους, τα οχήματα της BYD έχουν χαμηλότερο κόστος συντήρησης και επισκευής και είναι ιδανικά για υπηρεσίες μετακίνησης λόγω της ευρείας γκάμας μοντέλων, της προηγμένης απόδοσης της μπαταρίας και της εξαιρετικής ποιότητας κατασκευής.

Κλείσιμο


Για να υποστηρίξουν τη μετάβαση των οδηγών στα ηλεκτρικά οχήματα, οι κοινές προσπάθειες των εταιρειών μπορεί επίσης να περιλαμβάνουν εκπτώσεις στη φόρτιση, τη συντήρηση των οχημάτων ή την ασφάλιση, καθώς και προσφορές χρηματοδότησης και leasing, ανάλογα με το ποιες είναι οι ανάγκες των οδηγών σε διαφορετικές αγορές.

Οι δύο εταιρείες θα συνεργαστούν επίσης σε μελλοντικά αυτόνομα οχήματα της BYD, που θα είναι διαθέσιμα μέσω της πλατφόρμας Uber. Ως η μεγαλύτερη πλατφόρμα on-demand κινητικότητας στον κόσμο, η Uber μπορεί να κάνει γνωστή την τεχνολογία των αυτόνομων οχημάτων στο παγκόσμιο κοινό.

«Η Uber και η BYD μοιράζονται τη δέσμευση να καινοτομήσουν προς έναν καθαρότερο, πιο πράσινο κόσμο, και είμαι ενθουσιασμένος που συνεργαζόμαστε προς αυτό το μέλλον», είπε ο Chuanfu Wang, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της BYD.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης