Τρία iconic μοντέλα γίνονται ηλεκτρικά

Τρία iconic μοντέλα γίνονται ηλεκτρικά

Η Fellten σε συνεργασία με μία εταιρεία αναπαλαίωσης οχημάτων δημιούργησε μία εντυπωσιακή γκάμα ηλεκτρικών μοντέλων.

240510132351_porsche-911-turbo-c

Η βρετανική Fellten εξειδικεύεται στις μετατροπές κλασικών αυτοκινήτων σε ηλεκτροκίνητα, όπως δείχνουν και τα πιο πρόσφατα παραδείγματα που δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με την Rally Prep.

Ο λόγος τα θρυλικά Porsche 911, Mini και Land Rover Defender. Σύμφωνα με τις δύο εταιρείες, όλα τα κιτ εξηλεκτρισμού των συγκεκριμένων μοντέλων δεν απαιτούν δομικές αλλαγές, συνεπώς οι εργοστασιακοί κινητήρες μπορούν να επανατοποθετηθούν.


Κλείσιμο
Πιο αναλυτικά, το κιτ της Fellten για το κλασικό Mini διαθέτει μπαταρία 19 kWh και έναν ηλεκτροκινητήρα 100 ίππων. Μάλιστα, η βρετανική εταιρεία δηλώνει ότι το βάρος δεν αυξάνεται.

Αυτός ο συνδυασμός εξασφαλίζει στο Mini περίπου 180 χιλιόμετρα αυτονομίας, ενώ μπορεί να ολοκληρώσει τη διαδικασία των 0-100 χλμ./ ώρα σε μόνο 8 δευτερόλεπτα. Τέλος, η ισχύς φόρτισής του ανέρχεται στα 6,6 kW.

Το κιτ που έχουν ετοιμάσει οι Βρετανοί για το κλασικό Land Rover διατίθεται σε δύο εκδοχές. Η μία αφορά μπαταρίες ενεργειακής χωρητικότητας 55 kWh και η άλλη αντίστοιχα 110 kWh.

Στην πρώτη περίπτωση, το Defender μπορεί να διανύσει 160 χιλιόμετρα και στη δεύτερη περίπου 320 χιλιόμετρα. Σε κάθε περίπτωση, το κλασικό βρετανικό μοντέλο διαθέτει δύο ηλεκτρικά μοτέρ που αποδίδουν 190, 340 ή 490 ίππους.

Στην τελευταία εκδοχή, το Land Rover μπορεί να ολοκληρώσει το «0-100 χλμ./ώρα» σε μόλις 6 δευτερόλεπτα, ενώ σύμφωνα με τη Fellten, μπορεί με ταχυφορτιστή να γεμίσει τις μπαταρίες του σε λιγότερο από μία ώρα.

Η Porsche 911 της Fellten είναι με διαφορά το ταχύτερο κλασικό και εξηλεκτρισμένο αυτοκίνητο που διαθέτει. Οι ηλεκτροκινητήρες προέρχονται από την Tesla και αποδίδουν συνδυαστικά 502 ίππους, οι οποίοι βοηθούν το πανάλαφρο κλασικό μοντέλο να επιταχύνει από στάση μέχρι τα 100 χλμ./ ώρα σε μόλις 4,5 δευτερόλεπτα.

Το κιτ της Fellten για την κλασική 911 περιλαμβάνει επίσης μπαταρίες 63 kWh που εξασφαλίζουν 320 χιλιόμετρα αυτονομίας. Όπως και στο Land Rover, φορτίζονται θεωρητικά σε κάτω από μία ώρα.

Η συνεργασία της Fellten με τη Rally Prep σημαίνει ότι εάν κάποιος θέλει να προχωρήσει στην αναπαλαίωση ενός κλασικού του μοντέλου, μπορεί να το κάνει και να το έχει στο γκαράζ του, δίπλα στην ηλεκτρική του εκδοχή.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Μετατρέποντας τη διαχείριση των οικονομικών σας σε μια διασκεδαστική εμπειρία

Δείτε Επίσης