Μία Mercedes G-Class για το ράφι

Η Lego τιμά τα 45 χρόνια της Mercedes G-Class, δημιουργώντας ένα πιστό αντίγραφό της.

Το «G-Wagen» της Mercedes-Benz είναι σίγουρα ένα από τα πιο χαρακτηριστικά τετρακίνητα μοντέλα που κυκλοφορούν στην παγκόσμια αγορά αυτοκινήτου, έχοντας στο παλμαρέ του εκατομμύρια λάτρεις.

Για όλους αυτούς, η Lego δημιούργησε μία μινιατούρα της έκδοσης G500, η οποία είναι εντυπωσιακά λειτουργική, αποτελώντας παράλληλα έναν φόρο τιμή στο γερμανικό off-road μοντέλο.

Το σετ 2.891 τεμαχίων αποτελεί μέλος της σειράς Technic της Lego. Η οποία ισχυρίζεται ότι πέραν του τελικού αισθητικού αποτελέσματος, έχει δοθεί έμφαση στη λεπτομέρεια και στη λειτουργικότητα.

Το μοντέλο είναι αναμφισβήτητα μια G-Class με στιβαρό πλαίσιο. Εκτός από το αμάξωμα, ξεχωρίζουν οι λεπτομέρειες στους θόλους των φτερών, οι προφυλακτήρες και η ρεζέρβα στο πίσω μέρος. Ενώνονται με μια σκάλα και μια σχάρα οροφής. Η Lego σημείωσε επίσης ότι οι πόρτες, το καπό και η πίσω πόρτα είναι λειτουργικά.

Το ίδιο ισχύει για τον εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα, το κιβώτιο ταχυτήτων με ρυθμίσεις «N» και όπισθεν, τα διπλά διαφορικά και το σύστημα διεύθυνσης. Το σετ κοστίζει 249,99 ευρώ και όπως τόνισε ο CEO της Mercedes-Benz, Όλα Καλλένιους, θα είναι σύντομα διαθέσιμο σε όλο τον κόσμο.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr