Ford Mustang και Bronco σε δύο τροχούς

Ford Mustang και Bronco σε δύο τροχούς

Η Ford έδωσε το πράσινο φως για τη δημιουργία ηλεκτροκίνητων ποδηλάτων με το όνομα των δύο θρυλικών μοντέλων της.

Ford_e-bike__4_
Η Ford φαίνεται να μπαίνει δυναμικά και στον τομέα των ηλεκτρικών ποδηλάτων, έπειτα από την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στα καινούργια μοντέλα της.
Όπως ανακοινώθηκε, άρχισε να συνεργάζεται με την εταιρεία N+ γι’ αυτόν τον σκοπό. Αν αυτή σας θυμίζει κάτι, πρόκειται γι’ αυτή που κατασκευάζει τα ποδήλατα που χρησιμοποιεί επίσημα η ομάδα της Mercedes-AMG Formula One.
Εκπρόσωπος της Ford χαρακτήρισε την N+ ως έναν «άριστο σύντροφο». Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία λάνσαρε δύο νέα ηλεκτρικά ποδήλατα, εμπνευσμένα από τη Mustang και το Bronco. Και τα δύο διαθέτουν ηλεκτροκινητήρα μέγιστης ισχύος ενός ίππου και μέγιστης ροπής 85 Nm.
Κλείσιμο
Οι μπαταρίες τους έχουν ενεργειακή χωρητικότητα 720 Wh και -σύμφωνα με την εταιρεία- η αυτονομία τους με μια πλήρη φόρτιση φτάνει έως και τα 95 χλμ. Για φορτίσουν πλήρως χρειάζονται 3,5 ώρες.
Τα δύο νέα ηλεκτρικά ποδήλατα έχουν ίδια σχεδίαση αλλά διαφορετικό χαρακτήρα. Το Mustang e-bike προορίζεται για χρήση εντός δρόμου και κοστίζει 4.000 δολάρια (περίπου 3,650 ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία) στις ΗΠΑ. Το Bronco e-bike μπορεί να χρησιμοποιεί και σε χωματόδρομο και η τιμή του στις ΗΠΑ ξεκινά από τα 4.500 δολάρια (περίπου 4.100 ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία).
Το πρώτο διαθέτει πιο σπορ σχεδιασμό στο αλουμινένιο πλαίσιό του, έχει κανονικών διαστάσεων σέλα ποδηλάτου και ημισλίκ λάστιχα Pirelli Angel GT. Εκτός από την κανονική έκδοση, η Ford έχει δημιουργήσει και μια επετειακή την οποία ονομάζει «Mustang 60th Anniversary Edition». Αυτή έχει πιο κλασική σχεδίαση και θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό.
Το δεύτερο έχει μεγαλύτερη σέλα, συγκριτικά, σύστημα διπλής ανάρτησης και ελαστικά Pirelli Scorpion Enduro M για καλύτερη πρόσφυση και αντοχή σε τραχύ και πετρώδες έδαφος. Τέλος και τα δύο ηλεκτρικά ποδήλατα της Ford διαθέτουν LED φώτα και μια οθόνη LCD τοποθετημένη στο τιμόνι στην οποία εμφανίζονται ενδείξεις για την ταχύτητα, την αυτονομία και την κατάσταση των συσσωρευτών του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης