Η Porsche Taycan βρήκε αντίπαλο

Η Porsche Taycan βρήκε αντίπαλο

H Xiaomi με το SU7 Ultra αναμένεται να προκαλέσει πονοκέφαλο σε παραδοσιακούς κατασκευαστές όπως η Porsche.

240723102811_xiaomi-ultra-1

Τον περασμένο Ιούλιο, η Xiaomi παρουσίασε το εξωτικό μοντέλο SU7 Ultra, αποκαλύπτοντας παράλληλα ότι η παραγωγή του θα ξεκινήσει κάποια στιγμή στο πρώτο εξάμηνο του 2025.

Όμως, σύμφωνα με δηλώσεις του CEO της εταιρείας, Lei Jun, τελικά η παραγωγή του άμεσου ανταγωνιστή της Porsche Taycan θα ξεκινήσει κατά το πρώτο τρίμηνο του νέου έτους.
Κλείσιμο

Η Xiaomi εξέπληξε την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία με την παραγωγή και το λανσάρισμα ενός εντυπωσιακού EV, όπως είναι το SU7.

Η επιτυχία του θεωρείται πια δεδομένη και αυτό αποδεικνύεται με νούμερα, αφού από το λανσάρισμά του στην Κίνα τον Απρίλιο, 27.000 μονάδες παραδόθηκαν μέχρι και τον Ιούνιο σε πελάτες. Ένας αριθμός που η εταιρεία στοχεύει να γίνει τριψήφιος μέχρι το τέλος του 2024.

Συνολικά, το Xiaomi SU7 θεωρείται ήδη ένα από τα best-seller της κινεζικής αγοράς. Ωστόσο, όλοι αδημονούν για την απόλυτη έκδοσή του που -θεωρητικά- θα «κοιτάξει στα μάτια» την Porsche Taycan και θα κυνηγήσει το ρεκόρ που κατέχει στην πίστα του Nurburgring (7:07.55) στην κατηγορία των ηλεκτρικών σεντάν.

Υπενθυμίζουμε, ότι το SU7 Ultra θα εξοπλίζεται με τρία ηλεκτρικά μοτέρ που θα εκτοξεύουν τη συνδυαστική ισχύ στους 1.548 ίππους. Το κινεζικό σεντάν θα επιταχύνει από τα 0-100 χλμ./ ώρα σε 1,97 δευτερόλεπτα, φτάνοντας τα 300 χλμ./ ώρα σε 15,07 δευτερόλεπτα, με τελική ταχύτητα πάνω από 350 χλμ./ώρα.

Θέλοντας να προφυλαχτεί από τυχόν δυσάρεστες εκπλήξεις, η Xiaomi σκοπεύει στην αρχή να πουλάει το SU7 Ultra με περιορισμένη απόδοση, ώστε να είναι πιο διαχειρίσιμο κατά την οδήγησή του.

Σύμφωνα με τον Lei Jun, οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να περάσουν από συγκεκριμένες εξετάσεις και βήμα-βήμα θα «ξεκλειδώσουν» όλη την ιπποδύναμη του SU7 Ultra, κάτι που θεωρείται σπάνιο για την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης