Το Ford Sierra Cosworth RS500 ξαναζεί

Άλλη μια restomod μετατροπή κάνει τους petroheads να ονειρεύονται καθώς αυτή τη φορά πρωταγωνιστής είναι το θρυλικό Ford Sierra Cosworth RS500.

Το Ford Sierra Cosworth RS500 είναι ένα από τα λίγα μοντέλα που δημιουργήθηκαν έχοντας άμεση σχέση με τους αγώνες και την τεχνολογία τους. Η συγκεκριμένη έκδοση παράχθηκε σε μόλις 500 αντίτυπα και ένα από αυτά υφίσταται μια πολύ ιδιαίτερη μετατροπή στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Το project είναι γνωστό ως Carbon Piranha και όπως δηλώνει το όνομά του πρόκειται για μια ιδιαίτερα καυτή και δυναμική δημιουργία. Υπάρχουν μερικές διαφορές μεταξύ αυτής της restomod κατασκευής και των περισσότερων που πλέον συναντάμε σήμερα. Πρόκειται για μια ιδέα του ιστότοπου Auto Vision Club που θα συντονίσει την προσπάθεια με σκοπό την ολοκλήρωση του αυτοκινήτου με την συμμετοχή εξωτερικών συνεργατών. Μεταξύ αυτών η Cosworth θα επιμεληθεί τον κινητήρα και μηχανικά μέρη ενώ η Yasid Design θα ασχοληθεί με το σχεδιαστικό κομμάτι.
Το συγκεκριμένο Ford RS500, έχει την ονομασία Vision 148 καθώς το αυτοκίνητο που χρησιμοποιείται σαν βάση είναι το 148ο από τα 500 που κατασκευάστηκαν. Στόχος είναι να φτιαχτεί ένα πλήρες αμάξωμα από ανθρακονήματα το οποίο θα βοηθήσει σημαντικά στη διατήρηση του συνολικού βάρους κάτω από τα 1.000 κιλά.
Η Cosworth έχει επιφορτιστεί με την ανακατασκευή του αρχικού τετρακύλινδρου υπερτροφοδοτούμενου 2,0 λίτρων. Όταν ήταν καινούργιο, το αυτοκίνητο απέδιδε 224 ίππους και ενώ δεν έχουν δημοσιευτεί λεπτομέρειες για το Vision 148, είναι πολύ πιθανό η τελική ισχύς να ξεπερνά τους 300 ίππους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr