Ένα ιδιαίτερο Hennessey Venom F5

Το hypercar μοντέλο της Hennessey γίνεται ακόμα πιο ξεχωριστό.

Το Venom F5, που αποτελεί ένα από τα ισχυρότερα hypercar μοντέλα παγκοσμίως, προσφέρεται πλέον με νέα εμφάνιση, χάρη στην πληθώρα ανθρακονημάτων και στη νέα χρωματική παλέτα.

Συνολικά, μόλις 99 μονάδες θα βγουν από το εργοστάσιο της Hennessey, αλλά μόλις τρεις από αυτές θα ανήκουν στην Stealth Series, η οποία αποτελείται από δύο κουπέ εκδόσεις και μία roadster.

Και τα τρία αυτά Venom F5 βασίζονται στην σκληροπυρηνική έκδοση Revolution, ενώ τα δύο έχουν ήδη παρουσιαστεί στο The Quail του Monterey Car Week.

Καθένα από τα τρία μοντέλα της Stealth Series έχει πλαίσιο και αμάξωμα από ανθρακονήματα, με τη συναρμογή αυτών να παίρνει 2.350 ώρες πριν ολοκληρωθεί.

Το Venom F5 με το χρώμα «Elemental Green» παρουσιάστηκε στο Monterey και συνδυάζει ανθρακονήματα με μέρη που έχουν αυτή την πολύ ιδιαίτερη απόχρωση του πράσινου. Σύμφωνα με την Hennessey, η βαφή από μόνη της χρειάστηκε 650 ώρες για να τελειοποιηθεί.

Το μοντέλο με τον συγκεκριμένο χρωματισμό έχει επίσης μία χρυσή ρίγα στο splitter, με τις χρυσές λεπτομέρειες να συνεχίζονται στα μαρσπιέ, στον αεραγωγό της οροφής και στον διαχύτη.

Η ομοιομορφία είναι έντονη, εν μέρει χάρη στους τροχούς που είναι εξ ολοκλήρου χρυσοί. Τέλος, αχνά φαίνεται ο αγωνιστικός αριθμός «44» στο splitter και στις άκρες της πίσω αεροτομής.

Καθένα από τα τρία Venom F5 Stealth Series έρχεται με ένα αλουμινένιο έμβλημα με 0,008 χιλιοστά πάχος, στο οποίο αναγράφεται το «Stealth».

Το ίδιο ξεχωριστό με το αμάξωμα είναι το εσωτερικό στη νέα σειρά του αμερικανικού hypercar. Το Venom F5 έχει κατά βάση μαύρη δερμάτινη επένδυση, με το χρυσό να μην λείπει, δημιουργώντας ένα όμορφο κοντράστ.

Υπενθυμίζεται, ότι το συγκεκριμένο hypercar διαθέτει έναν twin-turbo V8 χωρητικότητας 6,6 λίτρων, με την απόδοση να είναι 1.842 ίπποι και 1.617 Nm ροπής. Η μετάδοση γίνεται στους πίσω τροχούς μέσω 7τάχυτου αυτόματου κιβωτίου με προαιρετική λειτουργία σειριακού.

Κάθε ένα από τα τρία Hennessey Venom F5 Stealth Series έχει τιμή πώλησης πάνω από 3 εκατομμύρια δολάρια και είναι ήδη sold out.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr