Μία BMW M2 με αγωνιστικά στοιχεία

O βελτιωτής Zacoe παρουσιάζει το νέο του δημιούργημα που βασίζεται στη νέας γενιάς BMW M2.

H Zacoe μας ταξιδεύει στις χρυσές εποχές του DTM, καθώς το νέο της πακέτο που προορίζεται για τη νέας γενιάς BMW M2 φέρνει στο μυαλό συναρπαστικές εικόνες του παρελθόντος με πρωταγωνιστή την θρυλική M3 γενιάς E30.

Για την ακρίβεια, δημιούργησε για την βαυαρική «μούσα» ένα κιτ αμαξώματος με την ονομασία «Meister», το οποίο έχει εμπνευστεί από το Γερμανικό Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων, το DTM.

Επί της ουσίας, πρόκειται για μία μοντέρνα εκδοχή της M3 E30 EVO DTM που στη «χρυσή» της εποχή λάμβανε μέρος στο Γερμανικό Πρωτάθλημα και ως μοντέλο παραγωγής κατέκτησε την καρδιά πολλών petrolheads.

Αυτό που ξεχωρίζει στο κιτ της νέας BMW M2 είναι αρχικά τα ενισχυμένα φτερά που συνδυαστικά με τα φαρδύτερα μαρσπιέ με τους ενσωματωμένους αεραγωγούς, συνθέτουν μία εξαιρετική ομοιομορφία και ενισχύουν το σπορ προφίλ.

Η Zacoe κατασκεύασε επίσης μεγάλους, αγωνιστικούς προφυλακτήρες. Εμπρός, ξεχωρίζει περισσότερο το νέο splitter και το καπό με τον αεραγωγό, ενώ πίσω ο κομψός διαχύτης και οι δύο αεροτομές «κλέβουν» την παράσταση.

Σύμφωνα με τον βελτιωτικό οίκο από την μακρινή Ταϊβάν, αυτές οι αναβαθμίσεις δεν ενισχύουν μόνο την αισθητική του αυτοκινήτου, καθώς οι δύο αεροτομές και το splitter αυξάνουν πολύ την κάθετη δύναμη και τη σταθερότητα στις στροφές.

Επιπλέον, έχει προστεθεί διπλή απόληξη της Fi-Exhaust, τοποθετημένη κεντρικά, που αντικαθιστά τις δύο διπλές απολήξεις της BMW M και προσδίδει έναν πιο δυναμικό ήχο.

Το σύνολο στέκεται σε aftermarket τροχούς με ρετρό σχεδίαση, ενώ το χρώμα που κυριαρχεί στο αμάξωμα είναι το ασημί, με τις λεπτομέρειες να είναι στα χαρακτηριστικά χρώματα της BMW M.

Παρότι το κιτ αμαξώματος είναι απόλυτα εμπνευσμένο από το DTM, η Zacoe δεν έχει επέμβει στον κινητήρα, με το twin-turbo εξακύλινδρο εν σειρά μοτέρ των 3,0 λίτρων να αποδίδει και εδώ 480 ίππους.

Το κιτ αμαξώματος Meister μπορεί, σύμφωνα με τον βελτιωτικό οίκο, να κατασκευαστεί είτε από fiberglass είτε από carbon, βάσει των προτιμήσεων του πελάτη. Η τιμή του πάντως, δεν έχει γνωστοποιηθεί, αν και αποκλείεται να απευθύνεται στον μέσο καταναλωτή.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr