Εντείνεται η συνεργασία Toyota και BMW για τεχνολογία υδρογόνου

Εντείνεται η συνεργασία Toyota και BMW για τεχνολογία υδρογόνου

Οι δύο εταιρίες θα εντείνουν την συνεργασία τους επάνω στην εξέλιξη της τεχνολογίας ενεργειακών κυψελών υδρογόνου.

BMW-Toyota_hydrogen
Η Toyota και η BMW ενισχύουν τη συνεργασία τους επάνω στην έρευνα και εξέλιξη οχημάτων κυψελών καυσίμου, καθώς η ανάπτυξη των πωλήσεων EV επιβραδύνεται και η γερμανική μάρκα σχεδιάζει να ξεκινήσει την παραγωγή μιας X5 και άλλων μοντέλων με υδρογόνο, τα επόμενα χρόνια.
Ενώ οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες κάνουν all-in σε υβριδικά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα, η Toyota και η BMW είναι ίσως οι μοναδικές που συνεχίζουν να αναπτύσσουν τεχνολογίες υδρογόνου. Συνεργάζονται από το 2012 και αναμένεται να υπογράψουν νέο μνημόνιο για μια διευρυμένη συνεργασία στις αρχές Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με το νέο μνημόνιο, η Toyota θα προμηθεύει τη BMW με βασικά εξαρτήματα, συμπεριλαμβανομένων δεξαμενών και συστημάτων κυψελών καυσίμου, αναφέρει η Nikkei Asia. Η BMW θα χρησιμοποιήσει στη συνέχεια τις δικές της τεχνολογίες και συστήματα μετάδοσης κίνησης.
Κλείσιμο
Ένας βασικός λόγος για τον οποίο τα οχήματα που κινούνται με κυψέλες καυσίμου απέτυχαν να πολλαπλασιαστούν, είναι η έλλειψη σταθερών υποδομών ανεφοδιασμού. Η συνεργασία μεταξύ της Toyota και της BMW αναμένεται να περιλαμβάνει συνεργασία για την ανάπτυξη και την επέκταση ολοκληρωμένου δικτύου υποδομών και παροχής υδρογόνου στην Ευρώπη. Περισσότερες λεπτομέρειες για την εμβάθυνση των δεσμών μεταξύ των δύο εταιρειών, θα ανακοινωθούν σε ενώπιον των μέσων ενημέρωσης από την BMW, σε ειδική εκδήλωση που έχει προγραμματιστεί για τις 5 Σεπτεμβρίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης